Amcor İzmir Fabrikası çalışanları grev sürecine girdi

Amcor İzmir Fabrikası çalışanları grev sürecine girdi
İzmir'in Çiğli bölgesindeki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren ve sigara paketlemesi alanında hizmet veren Amcor Fabrikası, çalışanların hak arayışları doğrultusunda grev aşamasına geçmiştir.

İzmir'in Çiğli bölgesindeki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi içerisinde faaliyet gösteren ve sigara paketleri üreten Amcor Fabrikası'nda grev dönemi başlamış bulunuyor. Fabrikada görev yapan yaklaşık 250 çalışanın temsilcisi Basın-İş Sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, maaş ve sosyal haklar konusunda uzlaşıya varılamadı. Arabuluculuk sürecinin de anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine, fabrikada grev kararının ilan edilmesi an meselesi.1 Mayıs alanından işverene güçlü bir grev sinyali gönderildi. 

Grev Meydanından İşverene Mesaj

İzmir'de düzenlenen 1 Mayıs etkinliklerine "Amcor İzmir Greve Gidiyor" pankartlarıyla katılan işçiler, toplu iş sözleşmesi müzakerelerindeki isteklerinin peşini bırakmadıklarını gösterdiler. İşçiler, sunulan ücret artışının ve sosyal yardım iyileştirmelerinin yetersiz olduğunu, resmi enflasyon rakamlarının altında kaldığını ifade ettiler. Arabuluculuk sürecinin başarısızlıkla sonuçlandığını ve grev kararını duyurmak için İŞKUR'dan resmi belge beklediklerini belirttiler.

Amcor İzmir Greve Gidiyor

Ödüllü bir genel müdürün yönetimindeki fabrikada, işçiler genel müdürün tutumunu eleştirerek, sendika ve çalışanlar arasındaki birliği bozmaya çalıştığını söylediler. Toplu iş sözleşmesi metninin sendika ve işçiler tarafından birlikte oluşturulduğunu vurgulayan işçiler, üretim güçlerini birleştirerek kuvvetli bir grev organizasyonu yapacaklarını dile getirdiler.

Ücretlerde, ikramiyelerde ve sosyal yardımlarda beklenen artışların sağlanamadığı fabrikada, İŞKUR'un göndereceği resmi uyuşmazlık belgesiyle birlikte grev kararı fabrika duvarlarına asılacak. İşçiler, Amcor grevinin Organize Sanayi Bölgesi'nde geniş çaplı bir etki yaratacağını ve 1 Mayıs kutlamalarının ardından, sanayi bölgesindeki diğer sendikaları ziyaret ederek destek isteyeceklerini ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.