Bornova Belediyesi üreticilere ücretsiz meyve fidanı dağıtacak

Bornova Belediyesi üreticilere ücretsiz meyve fidanı dağıtacak
Bornova Belediyesi, kırsal yerleşim alanlarının geliştirilmesi amacıyla ücretsiz meyve ağaçları dağıtımına başladı. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "Tarımsal kalkınma hedefi kapsamında yerel üreticiye destekler vereceğiz" diyerek, toplumsal anlayışa uygun olarak Dost Market stantlarında doğal ve sağlıklı gıda sağlığının yer alacağını sözlerine ekledi.

Bornova Belediyesi, İzmir'den Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile üretici kooperatiflerinden satın alınan elma, armut, ayva, şeftali, nektarin, kiraz, kayısı, erik, ceviz badem fidelerini Eğridere'ye dağıtmaya başladı.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, yıl sonuna kadar da toplamda 0 bin fidanın üreticilere teslim edileceği çalışma kapsamında aşçılarla birlikte ilk fidanları dağıttı. 

Bornova Belediyesi üreticilere ücretsiz meyve fidanı dağıtacak

12 antik Bornova köyü, coğrafi olarak kayıtlı ürünler; Bölgenin özellikle 'Misket Üzümü ve Kınalı Bamyası' olmak üzere büyük bir tarım potansiyeli durumuna sahip olduğunu belirten Başkan Eşki, “Kırsal alanlarımızın kalkınması için yerel üreticilere her türlü desteği sağlayacağız. Meyve ağaçlarının dağıtımı da bu amaçla gerçekleştireceğimiz faaliyetlerden biri” diye konuştu.

Dost Market'te oğal ürünler satılacak!

Bornova Belediyesi üreticilere ücretsiz meyve fidanı dağıtacak

Tarım sektöründeki çalışmaları sosyal proje haline dönüştüreceklerini belirten Belediye Başkanı Ömer Eşki, şunları söyledi:

“Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla çiftçilerimizin yetiştirmiş olduğu ürünleri satın alarak üreticilerimize destek vereceğiz. Bornovalıların doğal ve sağlıklı gıdaya erişimi var. Yakın zamanda açacağımız Dost pazarının raflarında bu kültür ürünlerimiz yer alacak” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.