İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde toplu işten çıkarmalar başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde toplu işten çıkarmalar başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi işçi çıkarma kararını açıklamıştı. Bu karar doğrultusunda kaç kişinin işten çıkarılacağı da belli oldu. Net rakamların verildiği işçi çıkartma olayında kaç kişi işten çıkarılacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde toplu işten çıkarmaların başladığı açıklandı. Yapılan resmi açıklamada net rakamlar verilerek işlemlere başlandığı belirtildi. Belediye yetkilileri bu kararın ekonomik ve idari sebeplerden kaynaklandığını dile getirdi. Açıklamada kaç kişinin işten çıkarılacağına dair net rakamların paylaşıldığı ve bu sürecin hızla devam edeceği vurgulandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde toplu işten çıkarmalar başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Açıklamaları

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın "kimsenin ekmeğiyle oynamam" mesajına rağmen İZSU'da 50'ye yakın kişinin işten çıkartılması ile tansiyon yükselmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin son açıklamasında 1 Ocak'tan sonra belediye ve iştiraklerinde toplam 1909 kişinin işbaşı yaptırıldığı belirtildi.

İşe başlamak için 912 kişiye ilave olarak çağrı yapıldığı ve işlemlerin başlatıldığı ifade edildi. Ancak işe başlama öncesi işlemlerinde eksiklikler saptanan yaklaşık 250 kişinin de çalıştırılmasının kurum açısından idari hukuki ve mali yönden uygun olmadığı kanaati oluştuğu açıklandı. Bu gelişme işten çıkarmaların sadece İZSU'da değil belediyenin tüm birimlerinde yaşanan bir sürecin parçası olduğunu gösteriyor.

Belediye ve iştiraklerinde 1 Ocak'tan bu yana toplam 1909 kişinin işbaşı yaptırıldığı bunun yanı sıra 912 kişiye daha işe başlama çağrısı yapıldığı ifade ediliyor. Ancak işe başlama öncesi yapılan işlemlerde eksiklikler tespit edilen yaklaşık 250 kişinin ise çalıştırılmasının uygun olmadığı değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.