İzmir Foça'da eko-kondu projesi başlıyor

İzmir Foça'da eko-kondu projesi başlıyor
Foça'da tartışmalara neden olan bir konu olan eko-kondu projesi gündemde büyük yer tutuyor. Foça Belediye Meclisi toplantısında konuşan Cumhur İttifakı Meclis üyesi Hüsnü Boztepe Foça'da hayata geçirilen Eko Köy projesinin görünüm itibarıyla bir maden ocağını anımsattığını dile getirdi.

Foça Belediyesi'nin Mayıs ayı olağan meclis toplantısı yeni başkan Saniye Bora Fıçı başkanlığında gerçekleştirildi. Foça sınırları içerisindeki inşaatların turizmi olumsuz etkileyecek faaliyetlerinin ele alınması için gerekli tedbirlerin görüşülmesi önergesi İmar Tarım ve Çevre Komisyonları ile Esnaf Komisyonu'na havale edildi.

İzmir Foça'da eko-kondu projesi başlıyor

Hüsnü Boztepe Foça Tarihinin Korunmasını İstedi

Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe toplantıda söz alarak "Bu dönem en çok şunları konuşacağız: Foça'nın tarihine sahip çıkmak için bugüne kadar neler yapılmıştı ve biz bu 5 yıl içinde neler yapacağız? Foça'nın tarihini korumaya dair yapılan her adım bu meclisin sorumluluğu ve görevidir.

Eko turizm yoluyla parsel parsel paylaşılan amaç dışı kullanımlar ve kanun dışı çarpık yapılar altında büyük tehlikeye gebe. Bu konuyla ilgili geçen hafta hem ben hem de Tolga arkadaşımız ayrı gitti. Eko Köyü göstermek istiyorum. Sanki bir maden çalışması varmış gibi. Bu 35 dönümlük bir alan. Burası ile ilgili tek bir ruhsat verilmiş. 35 bin metrekare kapalı alan. Tek bir sera yapılacak diye. Hepinizin gidip orayı görmenizi istiyorum. Tıpkı bir maden ocağını anımsatan bir şekilde yapılıyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.