İzmir-Midilli seferleri resmen başladı: İşte fiyat listesi

İzmir-Midilli seferleri resmen başladı: İşte fiyat listesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından deniz turizminin canlandırılması amacıyla İZDENİZ konforuyla hayata geçirilen İzmir-Midilli Yaz Turizmi Programı 2024 başladı. Giriş vizeleriyle ilginin arttığı seferler, 27 Eylül'e kadar iki gemi ile devam ettirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZDENİZ (İzmir Deniz İşletmecilik A.Ş.) tarafından yürütülen “Midilli Rotamız” seferlerinin yeni sezonu başlatıldı. Yılın ilk turunu özellikle Ramazan ayının son tatilinde yapan İZDENİZ, 3 Mayıs'tan itibaren düzenli seferlere başladı. Bu yıl kapıda vize başvurusunda daha fazla ilgi gören İzmir-Midilli seferleri de gerçekleştirilecek. Haftada iki kez düzenleniyor, çarşamba ve cuma günleri ayrılıyor.

Midilli rotamız için bilet alan yolcular sabah erken saatlerde Alsancak Yolcu Limanı'ndaki İZDENİZ satış ofisine ulaştı. İZDENİZ tarafından işlemleri hızla biten yolcular, İhsan Alyanak hızlı treniyle saat 08.30'da Midilli'ye doğru yola çıktılar.

"2,5 saatte Midilli"

İzmir-Midilli seferleri resmen başladı

Sezonun ilk düzenli seferiyle ilgili bilgi veren kaptan Hüseyin Damar, “İhsan Alyanak gemimiz 250 yolcu kapasiteli hızlı bir gemidir. Normal şartlarda İzmir Alsancak limanından Midilli'ye iki buçuk saatte ulaşabiliyoruz. Yolcularımız bu uçuşlardan oldukça memnun. Arabayı merkezi bir yere bırakıp yolculuğa başladılar. Bu büyük kolaylık getiriyor. Herkesi Midilli Keşif Gezilerine bekliyoruz” dedi.

Yeni sezon için oldukça heyecanlı olduklarını söyleyen kaptan Raşit Kırbıyıkoğlu, “Sezon başlamadan önce yolcularımızın konforunu dikkate alarak gerekli tüm hazırlıklar yapıldı. İzmir'den Midilli'ye kadar uluslararası sularda gururla yelken açıyoruz. Bu yıl iki gemiyle yola çıkacağız. Tüm İzmirlileri ve İzmir'den bu yolculuğa çıkacak herkesi aramıza katılmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Midilli seferleri için İZDENİZ'i tercih eden yolculardan Ceren Alparslan, şunları söyledi: “İnternet üzerinden işlem yaptık, yurt dışına da çıkıp çok rahat işlem yapma imkanı bulduk. Bu maceraya atılacağım için çok mutlu ve heyecanlıyım”

Kapıda vize başvurusu yaparken İZDENİZ ekibiyle rahatlıkla seyahat eden Eylül Nalcı ise, “İZDENİZ seferleri gerçekten çok uygun. Bordo pasaporta sahibim. Kapıda vize ile pasaport işlemlerini çok kolaylaştırıyorlar. Çok hızlı oldu, çok mutluyum” dedi.

"Seferler 27 Eylül’e kadar sürecek"

İzmir-Midilli seferleri resmen başladı

3 Mayıs 2024'te başlayan 2024 Yaz Dönemi seferleri 27 Eylül 2024'te sona erecek. Bu yıl İZDENİZ'in ikinci hızlı treni Prof. İhsan Alyanak, 20 yılı aşkın süredir İzmir Limanı'ndan uluslararası sularda bayrağını dalgalandıran ilk yolcu gemisi olmasıyla ünlü. Bu yıl için sefer sayısı yüzde 143 artacak ve sezon boyunca 41 uçuş gerçekleştirilecek. Artan talebe bağlı olarak ilave seferlerin eklenmesiyle bu sayı artabilir. Seferler, her Çarşamba ve Cuma günü saat 08.30'da İzmir Alsancak limanından hareket edecek ve her Cuma ve Pazar günü saat 17.00'de Midilli limanından dönüş yapacaktır. Midilli Limanı ile İzmir Alsancak Limanı arasındaki mesafe 64 deniz milidir.

İZDENİZ’den kapıda vize imkanı

Seyahat sırasında yolcuların hem güvenli hem de konforlu yolculuk yapmasına yönelik çalışmalarını koordine eden İZDENİZ A.Ş., aynı zamanda yolcuların kapıda vize işlemlerine de destek veriyor. Varışta vize kullanacak yolcularımızın kayıt öncesi “0552 035 88 60” İZDENİZ satış ofisini arayarak randevu almaları gerekmektedir. Biniş vizesi için başvuran yolcuların, gerekli tüm belgeleri Midilli Adası'na varış tarihinden en az 5 gün önce İZDENİZ satış ofisine teslim etmeleri gerekmektedir. Kayıt belgelerini tamamlayan yolcuların kişi başı 80 Euro tutarındaki vize biniş ücretini hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında İZMİR MARİNA-İZDENİZ satış ofisine bizzat teslim etmeleri gerekmektedir. Aynı belgeler 0-18 yaş arası çocuklar için de geçerli olup vize ücreti kişi başı 20 Euro'dur.

Sınır vizesi en fazla 6 gecedir, 7 gün ve tek giriş şeklinde verilebilmektedir. Sadece biletin alındığı adada geçerlidir, aynı vize ile başka bir adaya transfer yapılamaz.

2024 ücretleri Cuma çıkışlı (Gidiş Cuma - Dönüş Pazar) uçuşlar için geçerlidir, 0-7 yaş arası tek yön 5 euro, gidiş-dönüş 8 euro, 8-18 yaş arası tek yön 22,5 euro, gidiş-dönüş 34 euro, tam tek yön 45 euro, gidiş-dönüş ise 68 euro olarak belirlendi.

Çarşamba çıkışlı (gidiş Çarşamba - Cuma dönüş) uçuşların bilet fiyatları 0-7 yaş arası: Tek yön 5 euro, tek yön 8 euro, 8-18 yaş tek yön 20 euro, gidiş-dönüş 30 euro, tam bilet tek yön 40 euro, gidiş-dönüş 60 euro olarak belirlendi.

Seyahat biletleri online olarak Bilet.izdeniz.com.tr internet sitesinden, İzmir Limanı'nda bulunan İZDENİZ bilet gişesinden ve internet sitesindeki yetkili acentelerden satın alınabilmektedir. Bisiklet yolcuları da kabul ediliyor. İzmir-Midilli seferine katılmak isteyen yolcular, biletlerini alırken bildirmeleri şartıyla bisikletleriyle katılabilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.