Karabağlar Belediyesi'nde 175 milyon borçlanma gündem oldu

Karabağlar Belediyesi'nde 175 milyon borçlanma gündem oldu
Mayıs ayında yapılan Karabağlar Belediyesi'nin meclis toplantısının ana gündemi, Belediye Başkanı Helil İnay Kınay'a 175 milyon TL tutarında borçlanma yetkisinin verilmesinin olduğu öğrenildi.

Karabağlar Belediyesi'nin mayıs ayı olağan toplantısında ilk oturum gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Helil İnay Kınay başkanlığındaki oturumda, başkan ve meclis üyelerinin önerileri ilgili komisyonlara gönderilirken, ilgili komisyonların önerileri de meclis üyelerinin onaylarına sunuldu.

Kongrenin ana gündemi kredi başvurularına ilişkin yetkidir. Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilen 175 milyon 145 bin 25 TL ve 18 kuruş borçlanma ile ilgili yetkinin Belediye Başkanı Helil İnay Kınay'a verilmesine yönelik planlanan önerge Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmiştir.

Karabağlar Belediyesi'nde 175 milyon borçlanma gündem oldu

İlgili komisyon maddesinin şu şekilde olduğu aktarıldı:

"Belediyemizin görev ve hizmetlerinin gerektirmiş olduğu masrafların karşılanması, yatırımların, kısa vadeli borçların ve vergilerin ödenmesinde kullanılmak üzere, belediyenin mali yapısının tarafımızca güçlendirilmesi amacıyla azami ölçüde kredi verilmesi ve kullanılması Faiz dahil 175.145.025,18.-TL tutarındaki yasal limitler dahilinde, kredi tutarı, kredi vadesi ve geri ödeme koşullarının belirlenebilmesi kredi sözleşmesini çeşitlendirerek kredinin kullanımı için gerekli teminat ve garantileri sağlamak, her türlü krediyi hazırlamak veya sonuçlandırmak adına; Bankadan kredinin kullanılmasına ilişkin kredi alacağı karşılığında gerektiğinde İller Bankası'ndan teminat mektubunun kamu ya da özel kuruluşlar için bu işe ilişkin sözleşmeler, taahhütnameler, protokoller ve devir sözleşmeleri ve yetki verilmesi için Karabağlar İlçesi Belediye Başkanına yetki verilebilmesi hk.(Mali Hizmetler Md.)"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.