Urla'da 10. Uluslararası Enginar Festivali için hazırlıklar başladı

Urla'da 10. Uluslararası Enginar Festivali için hazırlıklar başladı
Urla uluslararası festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 10. kez düzenlenecek olan Urla Uluslararası Enginar Festivali için geri sayım başladı. Festival 3-4-5 Mayıs tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Uluslararası Urla Enginar Festivali tarım üreticilerine destek olmanın yanı sıra yerel lezzetleri dünya çapında tanıtarak İzmir turizmine katkı sağlamayı amaçlıyor. ‘’Enginar tüm kalbiyle sizi çağırıyor.’’ sloganıyla başlayan bu özel etkinlik 3 Mayıs Cuma günü 10. kez düzenlenerek dünyaya kapılarını bir kez daha açacak.

Festivalde Ne Tarz Aktiviteler Olacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Urla Belediyesi İzmir Ekonomi Üniversitesi Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Urla Ziraat Odası ve Urla Kent Konseyi'nin iş birliğiyle düzenlenen uluslararası festival için hazırlıklar sürüyor. Festival cuma günü kortej yürüyüşüyle başlayacak ve yöresel lezzetlerle birlikte enginarın tadını çıkaracak. İkinci gününde ise ünlü müzik grubu Yeni Türkü sahne alacak. Ayrıca festivalde el işi ürünlerden hediyelik eşyalara kadar çeşitli ürünler de sergilenecek.

Urla'da 10. Uluslararası Enginar Festivali için hazırlıklar başladı

Urla Yarımadası İzmir'in en büyük sakız enginarı üretim merkezi olarak coğrafi işaret koruması altında yer alıyor. Enginarı taze halde tükettiğinizde henüz açılmamış bir çiçek tomurcuğu olan çiçek sapı ve çiçek tablası ile birlikte yenilir ve potasyum bakımından oldukça zengindir. Bu yıl don olaylarının yaşanmaması nedeniyle daha lezzetli olacağı tahmin edilen sakız enginarını tarladan tezgaha taşıyan Urlalı üreticiler İzmirlileri festival için heyecanla bekliyor.

Festivalin başlangıç günü olan 3 Mayıs Cuma günü, sabah saatlerinde stantlar kurulacak ve saat 16.00'da gurur kortejiyle açılış gerçekleştirilecek. Üreticiler kortejde traktörleri ve hasat araçlarıyla yer alacaklar ve çeşitli eğlenceli grupların katılımıyla renklenecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.