Başkan Eşki seçimden sonraki ilk sözünü tuttu

Başkan Eşki seçimden sonraki ilk sözünü tuttu
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, seçimlerden önce söz verdiği şekilde kent federasyonuyla ilk toplu sözleşmeyi imzaladı.

Bornova'da 31 Mart'ta yapılan seçimlerin ardından kadrolu işçilere yönelik ilk toplu iş sözleşmesinin imzalandığı bildirildi. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, hazırlanan sözleşmeyi Basmane'de bulunan Belediye İş Sendikası’nın binasında düzenlenen törende Belediye Birlik Başkanı Nihat Yurdakul ile 6 Nolu İlçe Başkanı Yılmaz Akan'la

Ömer Eşki: Herkesi sevindiren sözleşme

Seçimlerden önce sendika binasında il işçi federasyonu ile ilk toplu sözleşmesini imzalayacağına söz verdiğini söyleyen Başkan Eşki, şunları söyledi:

Başkan Eşki seçimden sonraki ilk sözünü tuttu

“Eski bir sendikacının çocuğu ve işçi babasının çocuğu olarak Türkiye’de sendikacılığının efsane ismi Sayın Nihat Yurdakul ile bir toplu sözleşme imzalamaktan onur duyuyorum. İlk sözleşmeyi sendika binası içinde belediye sendikasıyla imzalayacağıma söz verdim. Herkesi memnun edecek bir sözleşmeye imza attığım için mutluyum. Daha güçlü bir Bornova hedefi doğrultusunda işçisinden memuruna bütün meslektaşlarımızla var gücümüzle çalışacağız”

Nihat Yurdakul: Partimiz laik bir cumhuriyettir, liderimiz Atatürk'tür

“Partimizin adı Türkiye Cumhuriyeti'dir, liderimiz Atatürk'tür. Mücadelemiz demokrasi, özgürlük, adalet mücadelesidir. Çünkü o olmasaydı ekmek ve su olmazdı." şeklinde konuşan Belediye İş Sendikası’nın başkanı Nihat Yurdakul, "Bizim derdimiz ailelerimizi onurlandırmak değil" dedi. İşçiler adına teşekkürlerini ilettiği Ömer Eşki gibi diğer belediye başkanlarının öncü olduklarını söyleyerek geleceği laik bir temelde yeniden inşa edeceklerini sözlerine ekledi.

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'ye sözünü tuttukları için teşekkürlerini ileten 6 Nolu İl Ticaret Şube Başkanı Yılmaz Akan, "Çalışmalarımızla birlikte ekmek kazanacağız. Toplu iş sözleşmesi kapsamında Bornova'da kadrolu işçilerin temel ve tavan maaşları şöyle: Yeni bir işçi için günlük brüt tutar en düşük 1.047, en yüksek 1.180 TL, En düşük yaş grubu için 1.107, en yüksek 1.240. TL." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.