Bergama'da Türkiye'nin en uzun festivali için onay çıktı

Bergama'da Türkiye'nin en uzun festivali için onay çıktı
Bergama Belediye Başkanı Dr. Tanju Çelik başkanlığında düzenlenen belediye meclisinde önemli kararlar alındı. Alınan iki önemli kararlardan biri Belediye meclisinin kurulması olurken diğeri de Bergama kermesinin tarihi oldu.

Bergama Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı toplantısı Başkan Dr. Tanju Çelik yönetiminde gerçekleştirildi. Belediye Meclisi'nin Mayıs 2024 Olağan Konferansı'nda, Nisan Konferansı tutanaklarının okunup yayınlanmasının ardından Başkan Çelik'in nerileri tartışılarak komitelere havale edildi. Mecliste ayrıca kent konseyi oluşumuna başlanması kararı alındı ​​ve Bergama kermes pazarının kuruluş tarihi de belirlendi.

Bergama’da Kent Konseyi Kurulmasına Karar Verildi

Bergama'da Türkiye'nin en uzun festivali için onay çıktı

Kent yaşamında; Kent vizyonunun ve vatandaş bilincinin geliştirilmesi, kent hak ve yasalarının korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevre duyarlılığı, sosyal destek ve dayanışmanın desteklenmesi, şeffaflık, hesap verebilirlik ile hesap verebilirlik, katılımcılık ve yerinden yönetim ilkelerinin geliştirilmesi amacıyla kent konseyi kurulması çalışmalarına başlandı.

Bergama Kermesi Açılış Tarihi

Ülkemizin 1937 yılından bu yana varlığını sürdüren ilk yerel festivali, bu yıl 2-8 Eylül tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün başkanlığında kurulan Bergama Çarşısı, binlerce ziyaretçiyi ağırlayan ilk ve en eski festival olma özelliği taşıyor. Yıllardır dünyanın her yerinden. Kente uluslararası ziyaretçiler geliyor ve Bergama'mızın uluslararası alanda tanıtımını yapan Bergama Çarşısı'nda konferanslarla birlikte tiyatrolar düzenleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.