Bornova Belediye Başkanı Eşki'den 1 Mayıs mesajı

Bornova Belediye Başkanı Eşki'den 1 Mayıs mesajı
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki'nin 1 Mayıs mesajında "1 Mayıs'ta kalbimiz Taksim Meydanı'nda hem başkanımız hem de emekçi kardeşlerimizle birlikte atacak" şeklinde ifadeler yer aldı.

Bornova'da 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları gerçekleştirildi. Bornova Belediyesi'nin Büyükpark'ta düzenlediği konsere binlerce İzmirli katıldı. Yeni Türkü grubunun sahne aldığı kutlamalar sırasında bir konuşma yapan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, konuşmasında "1 Mayıs'ta kalbimiz Taksim Meydanı'nda hem başkanımız hem de emekçi kardeşlerimizle birlikte atacak" şeklinde ifadeler kullandı.

"Ben aranızdan gelen biriyim"

1 Mayıs'ta tüm işçileri Gündoğdu Meydanı'na davet eden Ömer Eşki, şunları söyledi:

Bornova Belediye Başkanı Eşki'den 1 Mayıs mesajı

“Burada çok heyecanlıyız ama asıl coşku Taksim Meydanı'na meydan okuyacak devrimcilerde ve işçilerdedir. Başta başkanımız Sayın Özgür Özel de olmak üzere, emeğin ve solun hakları için mücadele etmek üzere bu meydana yüreğiyle, bedeniyle, bilekleriyle gelecek tüm yoldaşlarımı Bornova'yı saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Kalbimiz ve ruhumuz onlarla olacak. Kazancı Tepesi'nde kaybettiğimiz şehitlerimizi anacağız.İşçi mücadelesinin Taksim'de tarihin en büyük zaferlerinden birisini elde edeceğine inanıyoruz”

Bornova Belediye Başkanı Eşki, sendikacı bir aileden geldiğini hatırlatarak, “Sendikacı bir aileden geliyorum, sendikacı ve modern bir kadının da eşiyim. Sendika şubesinin başkanıydım. Ben aranızdan gelen biriyim. İşte bu yüzden bu gece benim için çok şey ifade ediyor" dedi.

"Bugüne Yeni Türkü grubu yakışırdı"

Başkan Ömer Eşki, solist Derya Köroğlu'na teşekkür etmek amacıyla çiçek gönderdiği Yeni Türkü grubuna övgüde bulunarak, şunları söyledi: “Yeni Türkü, Türkiye'de Aydınlanmanın, çağdaşlığın ve demokrasinin simgelerinden biridir. Süper Baba dizisinin bu harika şarkısını dinleyerek büyüdük. Eşimle ilk el ele tuttuğumuzda ‘Yağmurun Elleri’ adlı şarkıyı söylemiştik. Türkiye'de güzel, kutsal ve mutlu olan her şey emekle inşa edilmiştir. İşçi Bayramı'nda ‘Bornova’ya Yeni Türkü yakışır’ demekten kendimizi alamadık. Kendilerine çok teşekkür ediyorum."

Bornova'nın sembol semtlerinden Büyükpark'ı dolduran binlerce İzmirli, Maskeli Balo şarkısıyla başlayan konserde muhteşem bir gece geçirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.