Çiğli'de 1 Mayıs kutlamaları: Başkan Yıldız belediye çalışanlarıyla bir araya geldi

Çiğli'de 1 Mayıs kutlamaları: Başkan Yıldız belediye çalışanlarıyla bir araya geldi
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Çiğli'de büyük bir coşkuyla kutlandığı görüldü. Başkan Onur Emrah Yıldız, kutlamalarda belediye çalışanlarıyla bir araya geldi, onlarla sohbet etti, halay çekti.

Katılımın oldukça yoğun olduğu Çiğli belediyesi önündeki kutlama öncesinde halk, 1 Ocak 1977 tarihinde Taksim Meydanı'nda düzenlenen İşçi Bayramı'nda yaşamını yitiren 34 kişi anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra ‘Her yer Taksim, her yer direniş’, ve ‘İşçiyiz, haklıyız kazanacağız’, şeklinde sloganlar atan katılımcıların kutlamalarında CHP ve EMEP'in ilçe teşkilatlarının yanı sıra sendika üyeleri ve temsilcileri de hazır bulundu.

Başkan Onur Emrah Yıldız: 1 Mayıs sonsuza kadar sürecek!

1 Mayıs'ta çalışanları tebrik eden ve her zaman işçilerin yanında olacağını söyleyen Çiğli Onur Belediye Başkanı Emrah Yıldız, şunları söyledi:

Çiğli'de 1 Mayıs kutlamaları

“Arkadaşlarım ve meslektaşlarım sizlere eğlenceli ve terli güzel bir çalışma günü diliyorum. 1 Mayıs'ınız kutlu olsun. Benim için de en önemli şey şudur; Yan yana çalıştığım, çalıştığım, üretim yaptığım değerli meslektaşlarımın çıkarlarını geliştiren, aynı zamanda da onların maaşlarını almalarını sağlayan bir maliye politikasıdır. çalışmalarının karşılığını zamanında hak ederler. 1 Mayıs'ta da bu hedefimi yineliyorum. Bunu başarmak için topluluğumuzda sizlerle birlikte elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Biliyorum; Ben her zaman işçinin ve emekçinin yanındayım. 1 Mayıs'ınız ve dayanışmanız kutlu olsun. Sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum, 1 Mayıs daim olsun, 1 Mayıs daim olsun"

Cafer Konca: Acımız da gözyaşımız da ayı!

Kutlamaya katılan DİSK eski Genel Sekreteri Cafer Konca, kutlamalar sırasında yaptığı konuşmasında “Bu haksız ve hukuksuz düzeni yıkmanın yolu ortak eylemden, protestodan ve mücadeleden geçer. Kemalist Türk'e, Abdullah Baştürk'e ve 15 ve 16 Haziran'ı yaratanlara selam olsun. Siyasi görüşlerimiz farklı olsa da acımız, gözyaşımız aynı. Bu nedenle bireysel kaygılarımızı, mücadelelerimizi bir kenara bırakıp, bu köhne düzeni yıkmak için hep birlikte çalışmalıyız." dedi.

Barış Okur: Çalışanları işe alma hakkını istiyoruz!

Çiğli'de düzenlenen gösteriye katılan DİSK 8. Şube Genel Sekreteri Barış Okur, burada yaptığı konuşmada işçilerin taleplerini yineledi. Okur, "Şu anda İstanbul Anayasa Mahkemesi'nin iznine rağmen Taksim Meydanı'nda kutlamalara izin verilmiyor ama yine de orada dolaşan binlerce insanı selamlıyoruz. Yüksek enflasyon ve açlık sınırının altında asgari ücret almak zorunda kalan işçiler nedeniyle her geçen gün daha da yoksullaşıyoruz. Sanki bu yeterli değilmiş gibi, kıdem paketimiz israf olarak görülüyor ve inceleniyor. Mücadelemiz sadece ekmek mücadelesi değil; Demokrasi, hukuk ve adalet için savaş. Kamu çalışanları olarak istihdam edilme hakkını istiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.