İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılara geçit vermeyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılara geçit vermeyecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılaşmaya karşı aktif olarak mücadele ediyor. Çeşme'nin Çiftlik ilçesinde Altınkum Pırlanta sitesi yanındaki arazide Küçük Ev olarak adlandırılan ruhsatsız evlerin yıkımını sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, alan planına aykırı binaları da yıktı.İşte detaylar...

Mahalle sakinlerinden gelen şikâyetler üzerine İzmir Belediyesi, tek kişinin kendi arsası üzerinde yaptırdığı tiny houselerin ruhsatsız olduklarını tespit etti. Belediye bu gibi yapıların yıkımları için kolları sıvadı. Detaylar haberimizde...

kargo

BÜYÜKŞEHİR HAREKETE GEÇTİ: İZMİR'DE KAÇAK YAPIYA İZİN YOK!

İzmir Belediyesi, Çeşme'nin Çiftlik ilçesindeki binaları yıkarak molozları temizledi.

 İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılaşmaya karşı aktif olarak mücadele ediyor. Çeşme'nin Çiftlik ilçesinde Altınkum Pırlanta sitesi yanındaki arazide Tiny House olarak adlandırılan ruhsatsız evlerin yıkımını sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, alan planına aykırı binaları da yıktı.

Mahalle sakinlerinden gelen şikâyetler üzerine İzmir Belediyesi, arsalarına tek kişi tarafından yaptırılan ve Çeşme Yapı Denetim Müdürlüğü'nden ruhsatsız ve mühürlü olduğu belirlenen Tiny Houseleri ev sahiplerine yıkmaları için süre verdi. Ayrıca bazı kulübelerin arasına betonarme bir yapı oluşturulduğu ve bu yapının üzerine su deposu ve uydu anteni yerleştirildiği belirlendi. İzmir Belediyesi'nin belirlediği süre dolduğunda Çiftlik ilçesinde arazi üzerinde bulunan küçük evler sahipleri tarafından yıkıldı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Mühendislik Müdürlüğü ve Çeşme Belediyesi ekipleri, ahşap teraslar, müştemilatlar, verandalar ve betonarme su depoları ile boşaltılarak yıkılması kararı verilen yapıları makine çalıştırarak imha etti. Ekipler tarafından bölgedeki molozlar da temizlendi. Bölge Halk Komitesinden bölgede kaçak yapılaşmanın tekrarlanmaması için gerekli denetim tedbirlerinin alınması istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.