İzmir trafiğine elveda: Buca-Bornova tüneli çalışmalarında sona gelindi

İzmir trafiğine elveda: Buca-Bornova tüneli çalışmalarında sona gelindi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doktor Cemil Tugay, Buca ve Bornova’yı birbirine bağlayacak olan şehrin en uzun tünelinin kazısının 4 ay içinde tamamlanacağını müjdeledi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Cemil Tugay, yeni dönemde öncelik verecekleri konunun şehir trafiğini rahatlatmak olduğunu kaydetti. Bu kapsamda Onat Tüneli’nin şantiyesine gelen Başkan Tugay, ulaşıma nefes aldıran tünel hakkında bilgi aldı. Şantiyeye gelen Tugay’a İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Çağatay Güç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi yöneticileri ve yüklenici firma temsilcileri de eşlik etti. 

Yolun 2.5 kilometrelik kısmının tünelden oluştuğu ve 8.3 kilometrelik mesafeyi 10 dakikaya düşürecek olan yol İzmir’e yeni bir soluk getirecek. Vatandaşlar yolun açılmasının ardından Konak-Bornova arasını toplam 10 dakikada gidebilecek. 4 ay sonra ise tünel kazıları sona erecek ve ilk ışık görünecek! Buca ve Bornova’yı kesintisiz olarak birbirine bağlayacak proje sadece İzmir değil, aynı zamanda tüm Türkiye’nin belediye kaynaklarıyla yaptırdığı en uzun karayolu tüneli olacak. 

izmir Bornova konak tüneli

Buca Bornova Tüneli’nin Onat Caddesi girişindeki kazı noktasına ilerleyen Tugay, yapılan çalışmaları da inceledi. Ardından Altındağ girişine gelerek bağlantı yollarıyla birlikte sanat yapıları hakkında bilgi oldu. İnceleme sonrasında açıklama yapan Tugay, tünelin iki tüpten oluşacağını ve 2.5 kilometre uzunluğunda olacağını kaydetti. İlk kez projeye 2017 yılında başlandığını ve aksaklıklar nedeniyle yapılamadığını kaydeden Tugay, 7 gün 24 saat çalıştıklarını aktardı. Tünel kazısında yaklaşık yüzde 70’lik bir ilerleme kaydedildiğini belirten Cemil Tugay, 4 ay sonra ilk ışığın görüneceğini ve bittikten sonra da viyadük bağlantılarının tamamlanacağını belirtti. 

İzmir’e hızla güzel projeler kazandıracaklarını söyleyen Tugay, göreve başlar başlamaz tünelin bitirilmesi için tüm çalışmaların gerçekleştirileceğini ifade ettiğini anımsattı. Bu tünelin açılmasıyla da Yeşildere, Ankara caddelerinin dışında İzmir trafiğinin rahatlayacağını da ekledi. 

Tünelin 3.6 kilometrelik kısmı tamamlandı 

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalarda 2 bin 534 metrelik tünelde çift şerit gidiş olacağı ve 2 bin 508 metrelik de dönüş olmak üzere toplam 5 bin 50 metrelik bir tünel yapılacağını kaydetti. Tünelin 3.6 kilometrelik kısmının bittiğini bildiren Tugay, yüzde 70 oranında çalışmanın tamamlandığını söyledi. Ayrıca köprü, menfez ve toprakarme gibi sanat yapılarının çalışmalarının da hızla devam ettiğini ekledi. 

izmi tünel

Tam 3 milyar liralık yatırım yapıldı! 

Tünelin 7.5 metrelik yükseklik ve 10.6 metre genişliğinde olacağını kaydeden Tugay, ulaşım süresinin kısalacağını belirtti. Konak ile Bornova arasının 10 dakikaya düşeceğini kaydeden Tugay, Yeşildere Caddesi’ne de alternatif bir yol olacağını söyledi. Böylelikle de trafik yoğunluğunun düşeceğini kaydetti. Yolcuların Konak Tüneli’nden sonra Homeros Bulvarı üzerinden tünellere girebileceğini söyleyen Tugay, otogar viyadüğü ile doğrudan çevre yoluna geçilebileceğini de ekledi. Karşıyaka, Bornova ve kuzey ilçelerin yanı sıra Ankara ve İstanbul yoluna da bağlanılabileceği kaydedildi. Projenin yatırım maliyetinin ise 3 milyar TL olduğunu belirtti. 

İzmir’in en uzun tüneli yapılıyor! 

Buca Ufuk Mahallesi ile Bornova Çamkule arasında yapılacak olan 2.5 kilometrelik tünel, İzmir’in en uzun tüneli olacak. Diğer şehir tünellerine bakıldığında ise Bayraklı 1 Tüneli 320 metre, Konak Tüneli 1674 metre, Bayraklı 2 Tüneli ise bin 865 metre olarak öne çıkıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.