İzmir'de 1 Mayıs etkinlikleri belli oldu

İzmir'de 1 Mayıs etkinlikleri belli oldu
İzmir 1 Mayıs Organizasyon Ekibi, Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan etkinliğe katılım için halkı davet etti. Yapılan açıklamada, 1 Mayıs'taki kutlama programının detayları da paylaşıldı.

İzmir 1 Mayıs Düzenleme Kurulu, 1 Mayıs kutlamalarına davet amacıyla Kemeraltı Çarşısı'nda bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıya, 1 Mayıs Düzenleme Kurulu'nun üyeleri olan DİSK, Türk-İş, KESK, İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası ve TMMOB katılım gösterdi. Etkinlikte "Mevcut düzen değişmeli, gelin 1 Mayıs'a" sloganıyla bir pankart sergilendi. Basın toplantısında DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, 1 Mayıs Düzenleme Kurulu adına konuşma yaptı. Sarı'nın ifadeleri şöyleydi:

1 mayıs etkinlik

"Dünyanın dört bir yanında hakları için, demokrasi için mücadele eden işçilerin emekçilerin gençlerin ve kadınların sesleri ile sokaklara meydanlara alanlara, haydi 1 Mayıs'a demek için bugün burada toplandık. Bu güzel ülkemizin en iyi 1 Mayıs'ını yıllardır İzmir'de yapmaktayız. Tüm sendiklarımızın, siyasi partilerimizin, öğrencilerin yan yana geldiği, tek 1 Mayıs İzmir 1 Mayıs'ı. Bu düzen böyle bitmez diyoruz. İzmir Mayıs'ına bütün yoldaşları davet ediyoruz. Biz Türk-İş, KESK, TMMOB, İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenleri ile İzmir 1 Mayıs'ını Gündoğdu Meydanı'nda gelincik tarlasına çevireceğiz. Haklı taleplerimizi haykıracağız. Hepinizi 1 Mayıs alanlarına davet ediyoruz."

İzmir 1 Mayıs Etkinlik Akışı

1 Mayıs günü, saat 10.00'da Basmane, liman bölgesi, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı'nda buluşma gerçekleştirilecek. Toplanmanın ardından, dört farklı güzergahtan Gündoğdu Meydanı'na doğru yürüyüşe geçilecek. Etkinliklerin başlama saati 13.00 olarak belirlenmiş olup, program kapsamında ünlü müzik grubu Moğollar performans sergileyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.