İzmir'de 60 düzensiz göçmen kurtarıldı

İzmir'de 60 düzensiz göçmen kurtarıldı
Çeşme ve Seferihisar ilçeleri açıklarında Yunanistan yetkilileri tarafından Türk kara sularına geri itilen 13'ü çocuk 50 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı.

Dikili açıklarında gerçekleşen olayda Sahil Güvenlik ekipleri can sallarında bulunan 22'si çocuk toplam 60 düzensiz göçmeni kurtardı. İzmir'in denizlerinde yaşanan bu dramatik anlar göçmen krizinin acı gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Tüm detayların tek tek belli olduğu olayda Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın özenli çalışması taktir edildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın titiz çalışması sayesinde yaşanan trajedide kayıpların olmaması büyük bir şans olarak değerlendiriliyor. Göçmenlerin sağlık durumları ise kontrol altına alınarak gerekli müdahaleler yapıldı.

50 Düzensiz Göçmen Sahil Güvenlik Komutanlığı Ekipleri Tarafından Kurtarıldı

Kurtarılan düzensiz göçmenler işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. Çeşme ve Seferihisar ilçeleri açıklarında Yunanistan yetkilileri tarafından Türk kara sularına geri itilen 13'ü çocuk 50 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı.

İzmir'de 60 düzensiz göçmen kurtarıldı

Saat 07.50'de Çeşme ilçesi açıklarında can salları içerisinde bulunan düzensiz göçmenlerin varlığı bilgisi üzerine Sahil Güvenlik ekipleri harekete geçti. Yunanistan tarafından geri itildikleri tespit edilen 2 can salını içinde toplam 11'i çocuk 35 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik Botu tarafından kurtarıldı.

Aynı gün saat 11.45'te Seferihisar ilçesi açıklarında bir grup düzensiz göçmenin varlığı ihbarı alındı ve ekipler derhal çalışmalara başladı. Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına geri itildikleri belirlenen can salını içindeki 2'si çocuk 15 düzensiz göçmen de ekipler tarafından kurtarıldı. Kurtarılan göçmenlerin sağlık kontrolleri ve işlemleri tamamlandıktan sonra İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.