İzmirlilere deprem uyarısı: 30 fay hattı birden çıktı

İzmirlilere deprem uyarısı: 30 fay hattı birden çıktı
Uzmanlar İzmir için ciddi bir deprem uyarısında bulundu. Bölgede 30 aktif fay hattının bulunduğunu belirten uzmanlar İzmir’in depreme hazırlık konusunda tedbirdli olması gerektiğini vurguladı. Peki neler yapılmalı? Tehlikeli bölgeler nereler? İşte detaylar…

DEÜ Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir İzmir'deki bazı fay hatları üzerinde sismik enerji birikimi tespit edildiğini açıkladı. Bu durumun şehrin depreme karşı dayanıklılık ve hazırlık gibi konularda önemli olduğunu da vurguladı.

İzmir Deprem İçin Oldukça Riskli Bölgeler Arasında Yer Alıyor

Prof. Dr. Sözbilir'in vurguladığı gibi şehirlerin deprem riskine karşı önlem alması ve bu tür doğal afetlere hazırlıklı olması büyük önem taşıyor. Ege Denizi altında potansiyel depremlere sebep olacak yapının olduğuna dikkat çeken profesör İzmir için hangi fayın kırılması hangi ilçeye ne kadar zarar verebilir konulu bir çalışma yaptıklarını da ekledi.

İzmirlilere deprem uyarısı: 30 fay hattı birden çıktı

Prof. Dr. Sözbilir'e göre İzmir'in deprem riski İstanbul'a göre daha yüksek ve ayrıca Aydın Balıkesir Denizli Manisa Afyonkarahisar Muğla Çanakkale Adana Bingöl ve Hatay gibi illerin de benzer bir risk altında olduğu ifade edildi.

Son 100 yılda İzmir'de önemli bir yıkıcı deprem yaşanmamış olsa da DEÜ'nün yaptığı çalışmalara göre şehrin birçok yerinde sismik enerji birikimi var. Prof. Dr. Sözbilir İzmir'deki faylarla ilgili erken uyarı sistemi ve farklı deprem senaryoları üzerinde çalıştıklarını ve projenin önemine değiniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.