Konak Belediyesi'nde yenilenme sinyali verildi

Konak Belediyesi'nde yenilenme sinyali verildi
İzmir konak belediyesinden gelen açıklamaya göre belediye yeni bir kimlik kazanıyor. Bu durum belediye kadrolarına da yansıdı. İşte detaylar…

İzmir konak belediyesinde yeni gelişmeler yaşanıyor. Yapılan aylık kurul toplantısı sonrası belediye başkanı Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu yapılan yenilikleri anlattı. Detaylar haberimizde…

kargo

KONAK BELEDİYESİ YENİDEN YAPILANIYOR: BAŞKAN MUTLU YENİ KADROLARI AÇIKLADI

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, meclis toplantısında belediyenin kadrosunun yenilendiğini duyurdu. Başkan Mutlu, Konak Belediyesi'nin yenilenerek güçlendirildiğini söyledi.

 Konak belediye meclisi ilk toplantısını mayıs ayında Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun başkanlığını yaptığı oturumda yeni komiteler oluşturuldu. Başkan Mutlu, komisyonun önerilerini oylarken şeffaf yönetime vurgu yaparak, şöyle konuştu: “Seçim manifestosunda şeffaf bir yönetim anlayışı sergileyeceğimizi belirttik. Verilerimizi sadece meclis üyeleriyle değil Konaklılarla da paylaşacağız. Göreve başlayalı bir ay oldu, düzenlemeleri yapıyoruz. "Amaç hızlı bir şekilde veri toplamak, bunları raporlar halinde derlemek ve bunları aylık olarak web sitemizde yayınlamaktır" dedi.

KONAK BELEDİYESİ YENİLENEREK GÜÇLENİYOR

Başkan Mutlu, açılış konuşmasında şehrin idari ve idari ekibinin yenilendiğini de duyurdu. Ahmet Giliz, Naime Beyazıt ve Simge Eldeniz, Konak Belediye Başkan Yardımcılıkları, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Fırat Soylu, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Pelin Kuraltay Uymaz, Tasarım Daire Başkanı Şehir tasarımcısı Naime Beyazıt, Şehircilik Müdürü Naime Beyazıt görevlerine başladı. Finansal Hizmetler Zuhal Geçitli, Satış Müdürü Muhtar. Sinan Toygun, Özel Kalem Müdürü ve Destek Hizmetleri Müdürü Cengiz Pamuk, Ruhsat ve Denetim Müdürü Hümeyra Çelebi, Sosyal Yardım Müdürü Erdal Özkaya, Veteriner Müdürü Abidin Efdal Melli, Bina Kontrol Müdürü Özgür Murat Ağar, Ali Balık Emniyet Müdürü. Belediye işletmesi MERBEL'in genel müdürlüğüne Koray Ükunç, İZBEL'in genel müdürlüğüne ise Mustafa Burgaz atandı.

YENİ KOMİSYONLAR KURULDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyon sağlayacak yeni komiteler oluşturuldu. Oybirliğiyle oluşturulması onaylanan Yüksek Araştırma Komitesi'ne Erhan Kahraman, Çetin Taylanhan, Murat Yıldız, Alaaddin Kurt ve İsmail Özen atandı; Sosyal Politika Komitesi'nde Behçet Emir, İlhan Yaman, Murat Arat, Birol Özkardeşler ve Taner Deniz; Kooperatifler ve Piyasalar Komitesi üyeliğine Birol Özkardeşler, Murat Yıldız, Murat Arat, Erhan Kahraman ve Hasan Uzunkaya seçildi. Öte yandan AK Parti'den istifa ederek MHP grubuna katılan Yusuf Çoban ve Ali Peynirci'nin de seçildikleri komitede görev yapmaya devam etmelerine karar verildi.

BAŞKAN MUTLU’DAN GÜRÇEŞME’DE HUKUKA UYGUNLUK VURGUSU

Komisyonların hazırladığı raporda, Dilekçede, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü TCDD Emlak Hizmetleri Genel Müdürlüğü Üçüncü Bölge Emlak Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün Konak İlçesi'nde 1/1000 ölçekli Gürçeşme ilçesinde kesinti süresine itiraz edildiği belirtildi. İmar planı değişikliğinin uygulanmasına ilişkin ilk aşama İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandı ve çoğunluk tarafından kabul edildi. Konuyla ilgili konuşan Başkan Mutlu, kararların ve uygulamaların hukuka uygun şekilde yapılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“Gürçeşme planlarını çok önemsiyoruz. Yaptığımız incelemede en kolay dönüşüm alanı olarak Gürçeşme ve Beştepeler’i görüyoruz. Dolayısıyla bizim de isteğimiz Gürçeşme’nin hiçbir zarar görmeden parselasyon sürecinin başlaması. Keşke yüzde 50 yüzde 50 İZBAN’a ortak olan kurumlar, 5 binlik planlar daha önce yapılırken birbirinden haberdar olabilselerdi. İZBAN’ın yapmak istediği bu plan çok uzun yıllardır konuşulan bir konu. Bu plana kimsenin karşı çıkacağını da sanmıyorum. Mutlaka olması gereken, İZBAN’ı da rahatlatacak bir plan. Yasal olarak da biz hakikaten 5 bine aykırı 1 bini kabul edemeyiz. Bu başka bir iptal konusu olur. Bu şekilde oylayalım ve 1/5000’in değişmesi için TCDD’nin Büyükşehir’e tekrar başvurmasını sağlayın. Bu arada biz hızlıca gidip Büyükşehir’deki yeni planlama ekibiyle görüşelim. Biz de 5 binden geçmesini destekleyelim. Arkadaşlarım zaten 1/1000’i çalışmış, 5 bin değiştiği için binin de mecburen değişmesi gerektiğinden dolayı 1/1000’i değiştirmemiz gerek diyerek süreci olması gereken hukuki yolda bitirelim.”

YENİ BİNA İNŞAATINDA YOLUN KAPANMAMASI İÇİN PROJELİ ÖNLEM

Basmane'de yapılacak yeni Konak Belediye binasının temel çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Mutlu, inşaat sırasında yol kapanmalarının önlenmesi ve iş makinelerinin rahat kullanılmasını sağlamak amacıyla bir projeye imza atıldığını belirterek, şunları söyledi: "İnşaat hizmetimiz temel aşamasındadır. sahne. Müteahhit firma inşaatın rahatlıkla devam edebilmesi için projede değişiklik yapılmasını talep etti. Bu statik bir gereklilik olmayıp inşaat ekipmanlarının kullanımını engellememeli ve kolaylaştırmamalıdır. Statik tasarımcımız olan inşaat mühendisimizden bir proje yapmasını istedik. Kamu ihale kanunumuz, tüm değişikliklerin yüklenici tarafından planlanmadığını, müelliflerimiz tarafından tasarlandığını ve yüklenicinin bunları buna göre uygulamasını ve biz de takip etmemizi şart koşuyor. “Statik tasarımcımız projeye başladı” dedi.

DİRENÇLİ BİR KEMERALTI

Kemeraltı tekstil deposunda çıkan yangınla ilgili bir soruyu yanıtlayan Başkan Mutlu, esnafın can güvenliğinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Kemeraltı'na bambaşka bir şekilde yaklaşılması gerekiyor. Bu konuyu Sayın Valimizle de görüştüm. Basmane ve Kemeraltı'nda da çalışmak istiyor. Bu konuyu seçim döneminde de ele aldık. Dirençli bir Kemeraltı oluşturmak gerekiyor. Son günlerin yangınları birinci değil ikinci sırada yer alıyor. Ama biz ikinci sıranın çatısındaki yangını söndürürken ne yazık ki birinci sıranın da payı vardı. Bir yandan insanlar çok acı çekti, mobilyalar ve evler ıslandı. Binaya girişte herhangi bir sorun olup olmadığına dair itfaiyeden rapor ve dayanıklılık testleri talep ettik. Çünkü binaya hayat girecek. Ahşap çatılar çok ıslanmıştı. Umarım bir an önce rapor gelir ve esnafımız çalışmalarına kaldığı yerden devam edebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.