Kronik hastalığı olanlar dikkat: İzmir'de çöl tozu etkileri sürüyor

Kronik hastalığı olanlar dikkat: İzmir'de çöl tozu etkileri sürüyor
Türkiye'yi etkisi altına almayı başaran çöl tozu bulutuna karşı önemli uyarılar geldi.

Son zamanlarda Türkiye'ye Kuzey Afrika'dan gelen rüzgarla taşınan çöl tozu Türkiye'yi etkisi altına almayı başardı. Yurdun batı kısmında da hissedilen çöl tozu pek çok hastalığı da tetikledi. Konuyla ilgili Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Merda Erdemir Işık açıklama yaptı. Yapılan açıklama kapsamında bu çöl tozu solunum fonksiyonlarını bozacağı duyuruldu. 

Çöl Tozuna Dikkat Edin! 

Çöl tozunun etkilerinin sağlığı etkileyeceği duyuruldu. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr Merda Erdemir Işık tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada;

Çöl Tozu

Dışarı çıkılması gerektiğinde, yüz maskeleri gibi koruyucu ekipmanları tercih etmelisiniz. Dışarıdan geldiğinizde hemen kıyafetinizi değiştirmeli, ılık duş alınmalıdır. Evin içinde ise pencere ve kapılar sıkı bir şekilde kapatılmalı. Hava filtreleri tercih edilmeli ve nem seviyesini düşürerek toz birikimi olmasını engellemelisiniz. 

Solunum yolunda faranjit olmasını engellemek için bol su içmek, gözde olan tahrişi engellemek için göz damlası kullanmak ve solunum zorluğunu engellemek için de alerji ilaçlarına devam edilmelidir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.