Selçuk Belediye Başkanı: Çalışmak isteyenlerle yola devam ediyoruz

Selçuk Belediye Başkanı: Çalışmak isteyenlerle yola devam ediyoruz
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nda belediye çalışanları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Ceritoğlu Sengel, hiçbir belediye emekçisinin iş akdinin sonlandırılmadığının altını çizdi ve şunları söyledi: “Çalışmak isteyen arkadaşlarımızla her zaman yolumuza devam ediyoruz. Önemli olan çalışanın işine, kuruma ve her şeyden önce Efes Selçuk’a karşı aidiyet duygusu taşımasıdır."

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Mayıs Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda belediye emekçileriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Ceritoğlu Sengel, hiçbir belediye emekçisinin iş akdinin sonlandırılmadığını vurgulayarak, “Emekliliği gelen çalışma arkadaşlarımız vardı. Emekli ikramiyesi, ihbar tazminatı, kıdem tazminatı gibi tüm hakları kendi özel dilekçeleriyle, emekli olmak istediklerinin beyanı ile İnsan Kaynakları Müdürlüğümüze teslim edildi. Her birinin bilfiil bütün mali haklarının hepsi ödendi” dedi.

belediye başkanı SENGEL

Efes Selçuk’ta yeni bir yapılanma süreci başlatıldı. Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Efes Proje Yönetim Şirketi’nin kuruluşunu duyurdu ve belediye çalışanlarının işe alım süreçleri hakkında bilgi verdi. 

Başkan, “2019 yılında, Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde oluşan mali dengesizlikler nedeniyle 87 İŞKUR çalışanımızın görev süresi sona erdi. Toplamda 100 İŞKUR çalışanımız vardı; 13’ü resmi kurumlarda görev alırken, 87’si belediyemizin çeşitli dış birimlerinde çalışıyordu. 2014’ten itibaren uygulanan bu sistem, benim 2019’da belediye başkanı seçilmemle birlikte değişti. 

Cumhuriyet Halk Partili belediyelerle İŞKUR arasındaki sözleşmelerin sona ermesi üzerine, dış birimlerdeki personel sayısını artırmamız gerekti. Mali zorluklara rağmen, bu ihtiyacı karşılamak için Efes Proje Yönetim Şirketi’ni kurduk ve şimdi bu şirket aracılığıyla çalışanları değerlendiriyor, kurumumuzun gereksinimlerine uygun olanlarla yolumuza devam ediyoruz,” dedi.

SENGEL HAKKINDA

Çalışma Azmi ve Siyaset Üzerine Başkan Ceritoğlu Sengel, belediye çalışanlarının siyasi araç olarak kullanılmadığını vurgulayarak, “Eğer mevcut çalışanlarımız bizimle aynı yolda yürümek istemiyorsa, işbirliğimizi sürdürmeyiz. Ancak çalışmaya hevesli olanların önünde hiçbir engel yoktur. Maaşlarını zamanında ödeyen, hak ettikleri ikramiyeleri geciktirmeyen ve çalışanları birbirine rakip olarak göstermeyen bir belediye başkanı olarak, işçilerin siyasete alet edilmesine karşıyım,” diye konuştu.

Aidiyetin Önemi Çalışanların motivasyonu ve aidiyet duygusu üzerine de değinen Başkan, “Mobbing gibi uygulamalarla bir yere varılamaz. Her çalışanımız, belediyemizin farklı alanlarında görev alabilir. Bu, organik bir yapıdır ve gerektiğinde değişiklikler yapılabilir. 2019’da görev değişikliği yaparak bizimle çalışmaya devam eden personelimizle birlikte, bu organik yapı içinde ihtiyaçlara göre yeniden düzenlemeler yapabiliriz. Seçimlerden sonra bu tür değişiklikler sıkça gerçekleşir. Bir çalışanımız, kurumumuza ve işine karşı güçlü bir aidiyet duygusu taşıyor ve çalışmaya devam etmek istiyorsa, biz de onunla çalışmaya devam ederiz. En değerli olan şey, Efes Selçuk’a olan bağlılıktır,” ifadelerini kullandı.

Toplantı Duyurusu Efes Selçuk Belediye Meclisi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu, 9 Mayıs Perşembe günü saat 18.00’de gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.