Urla Enginar Festivali Başkan Tugay'ın katılımıyla başladı

Urla Enginar Festivali Başkan Tugay'ın katılımıyla başladı
Bu yıl 10.cusu düzenlenen Urla Enginar Festivali İzmir halkını çevre illerdeki halkı heyecanlandırdı. İşte festival ile ilgili tüm ayrıntılar haberimizde…

Bu yıl 10.cusu düzenlenen Urla Enginar Festivali İzmir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın katılımları ile açıldı. Büyük bir coşkuyla yapılan festival de yer alan etkinlikler ve daha fazlası için detaylar haberimizde…

kargo

URLA ENGİNAR FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLER İLE AÇILDI: FESTİVALDE YENİ TÜRKÜ SAHNE ALACAK

Urla Uluslararası Enginar Festivali 10'uncu yılını kutluyor. "Enginar sizi tüm kalbinizle çağırıyor" sloganıyla açılan festivale, leziz enginar spesiyaliteleri ve yöresel yemekler eşlik edecek. Festivalin ikinci gününde Yeni Türkü sahne alacak.

İzmir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 10. Urla Uluslararası Enginar Festivali'nin açılışını yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay, şunları söyledi: “Urla Uluslararası Enginar Festivali, zor şartlara rağmen 10’uncu yılını kutluyor. Urlalılar enginar, üzüm ve zeytin üretimine devam ediyor. Bu ürünler maharetli ellerde eşsiz lezzetlere dönüşüyor. "Hedefimiz İzmir'i kalkınma açısından örnek bir şehir haline getirmektir" dedi.

10. Urla Uluslararası Enginar Festivali, “Enginar sizi tüm kalbinizle çağırıyor” sloganıyla kapılarını dünyaya açıyor. İzmir Şehir Hükümeti'nin desteğiyle düzenlenen açılış töreni kortej yürüyüşüyle başladı.

Başkent Belediye Başkanı Dr. Geçit törenine eşi Öznur Tugay ile katıldı. Tugaya Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan ve eşi Pınar Balkan, Urla Kaymakamı Mustafa Gözlet, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Gülşah Genel Başkan Yardımcısı Deniz Atalar, İzmir Sevda Genel Başkan Yardımcısı Erdan Kılıç, CHP İlçe Başkanı Urla Pelin katıldı. . Karasakal'a eski İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da eşlik etti. Festivalin açılışına Kent Konseyi üyeleri, siyasi parti, oda, kooperatif ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, liderler ve vatandaşlar da katıldı.

ENGİNAR DOLU ARAÇLAR BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Festival katılımcıları Cumhuriyet alayı sırasında Başkent Belediye Başkanı Tugay'a yoğun ilgi gösterdi. Festival boyunca enginar dolu kervanlar gösteri yaparak rengarenk görüntülere sahne oluyor. Başkan Tugay ve kortejde yürüyenler Cumhuriyet Meydanı'na giderek belediye binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Üreticilerin tarım araçlarıyla geçmesinin ardından Başkan Tugay da halk oyunları gösterisine katıldı. Başkan Tugay daha sonra üreticinin standını ziyaret ederek satın alma gerçekleştirdi. Bir tezgâhta enginarlı pide yiyen Belediye Başkanı Tugay, Maraş'ta dondurmacıyla şakalaşarak, aldığı dondurmayı bir çocuğa verdi. Başkan Tugay'ın standını ziyaret eden gençler ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi ve fotoğraf çektirdi. Urlalı esnafla sohbet eden Başkan Tugay, oturup kumsalda Türk kahvesi içti. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal da ilçede küçük bir geziye katıldı.

TUGAY: “TÜM İLÇELERİMİZİN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ”

Açılış töreninde konuşan Başkan Tugay, demokrasinin önemine vurgu yaparak, şunları söyledi: “Son dönemde güzel İzmir'imize hizmet etmeyi sabırsızlıkla bekliyorduk ve önemli hedeflerimizden biri de İzmir'i demokratik bir şehir haline getirmektir. Binaların depreme dayanıklılığı ve dayanıklılığı nasıl inşaatlarının sağlamlığına bağlıysa, belediye olarak izleyeceğimiz yol da üzerine inşa ettiğimiz demokratik temellere bağlıdır. Bugünkü refah ve gelecekteki hedeflerimize ulaşmamız demokrasiye ve katılıma bağlıdır. Biz seçim sürecinde bu sözleri açıklarken Urla'mızda bir yönetici var. İzmir'in işgaline karşı çıkan ve cumhuriyetin değerlerini savunan Urla halkı, 31 Mart'ta iradelerinin geri çekilmesine en güzel tepkiyi verdi. Rekor oyla başkanlarını seçerek demokrasiyi savunan vatandaşların yanında bugün burada bulunmaktan gurur duyuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızı huzurunuzda bir kez daha tebrik ediyorum. İyi şanlar. “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm İzmir'in ve tüm ilçelerimizin yanı sıra tüm çalışanlarımıza da her zaman destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

“HEDEFİMİZ İZMİR'İ KALKINMADA ÖRNEK KENT YAPMAK”

Başkan Tugay, şunları söyledi: “Güzel İzmirimize hizmet etmeyi sabırsızlıkla beklerken, şehrimizi hak ettiği yere getirmek için her türlü tedbiri hayata geçirerek İzmir'i örnek bir kalkınma şehri haline getirmek temel hedeflerimizden biridir. Bu hedefe ancak kültürel, sosyal, güvenlik ve ekonomik boyutları dikkate alarak bütünsel olarak ulaşabiliriz. Coğrafyasıyla, kültürüyle, üretimiyle Urla'ya baktığımızda şunu görüyoruz: Yıllardır yapılan kötü politikalar ve yapılan kötü tercihler nedeniyle çiftçimiz artık toprağını işlemekte zorlanıyor. En temel gıda ürünlerimiz bile ithal ediliyor. Hayvancılık yönetim maliyetleri de çok yüksektir. Üreticilerimiz bu nedenle büyük bir üzüntüyle hayvanlarını mezbahaya gönderiyor. Ancak zorlu koşullara rağmen Urla Uluslararası Enginar Festivali 10'uncu yılını kutluyor. Urlalılar enginar, üzüm ve zeytin üretimine devam ediyor. Bu ürünler maharetli ellerde eşsiz lezzetlere dönüşüyor. Urla'nın restoranları yıldız ödüllerinden asla bıkmaz. Festival, Urla'nın uluslararası tanınırlığını artırıyor. Şehir dışından gelen ziyaretçilerle turizmimiz canlanıyor. Üreticilerimizin enginar üretim ve satış kapasitesi artıyor. Urlalı esnaf ve tüccarlarımızın yüzü her zaman gülümsüyor. Urla, hizmet sektörüyle, turizmiyle, tarımıyla ve elbette vereceğimiz hizmetlerle ve ilçe belediyemizle dayanışma içinde gelişecek; Burası İzmir'in ana gelişim bölgelerinden biri olacak. Sorununuzu biliyoruz. Ekibimizle birlikte İzmir'in parlak yıldızı Urla'nın detaylı çalışmalarını yürütüyoruz. Bugüne kadar yarım kalan tüm işleri tamamlamaya kararlıyız. Bu güzel festivali düzenleyen, emeği geçen, davet eden herkese teşekkür ediyorum. Birçok festival programına birlikte katılmayı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

“BU FESTİVAL BİR URLA HİKAYESİDİR”

Belediye Başkanı Urla Selçuk Balkan, "Bugün enginarın tarihini daha da güçlü bir şekilde yeniden yazmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Bu festival bir Urla hikayesidir. Bu hikayeyi çiftçilerimiz ve şeflerimiz yazdı. Hikayemize hoş geldiniz. Festival boyunca 100'ün üzerinde üreticimiz sizleri standlarında ağırlayacak. Bu festivalde atalarımızın kültürünü, mirasını paylaşabileceğimiz birçok etkinlik var. Esnafımızın yüzünü güldürmek için buradayız. Bu verimli topraklar yüzyıllardır bizlere çok özel tarım ürünleri sağlamıştır. Tarım arazilerini korumak en büyük hedeflerimizden biri” dedi. Enginarı değerli bir sebze olarak nitelendiren ve sağlığa faydalarını sıralayan Ziraat Odası Başkanı Urla Muharrem Uslucan, festivali düzenlemekten gurur duyduğunu söyledi. Festivalin ilk gününün finali İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası’nın konserine ayrıldı.

FESTİVAL 5 MAYIS'A KADAR SÜRECEK

Yöresel yemeklerin enginar spesiyalleri eşliğinde çeşitli atölye çalışmaları, söyleşiler, konserler ve özel etkinliklerin yer alacağı festivalin ikinci gününde ünlü grup Yeni Türkü de sahne alacak. Urla'nın kadim mutfak kültürü hakkında bilgi sahibi olan Doğal Sofra Urla kadın derneği himayesinde doğal ve sağlıklı yiyeceklerin yanı sıra takıdan kıyafete, dekoratif ürünlerden hediyelik eşyalara kadar el işi ve göz alıcı ürünler de ziyaretçilere sunulacak. . Festival alanında yer alan stantlarda Festival, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Urla Ziraat Odası ve Urla Belediye Binası işbirliğiyle düzenleniyor.

URLA ENGİNAR FESTİVALİ ETKİNLİK PROGRAMI

Festival kapsamında birçok etkinlik düzenlenecek. Urla Enginar Festivali'nin etkinlik programı aşağıda yer almaktadır:

4 MAYIS 2024 CUMARTESİ

09:00 Stantların açılışı

12:00 Söyleşi Ege'nin Yeşili ve Mavisi (Cumhuriyet Meydanı)

12:45 Söyleşi Yıldızlı Urla Şeflerinin gözünden sürdürülebilir gastronomi (Cumhuriyet Meydanı)

14:00 Söyleşi Atıksız Mutfak, Atıksız Enginar (Cumhuriyet Meydanı)

15:00 Söyleşi Enginar Tarımı ve Çeşitleri (Cumhuriyet Meydanı)

15:30 Söyleşi Zamanı olmayan yolculuk kitabından Urla'nın izleri (Urla Kent Tarihi ve Arşivi)

16:00 Söyleşi Urla'nın Nazlı kızı Has Kızı sakız enginarı (Cumhuriyet Meydanı)

17:30 Söyleşi Mübadil Mutfağından Enginar (Urla Kent Tarihi ve Arşivi)

20:30 Yeni Türkü konseri (Cumhuriyet Meydanı)

5 MAYIS 2024 PAZAR

09:00 Stantların açılışı

12:00 Workshop Yeni nesil şeflerin elinden enginar (Cumhuriyet Meydanı)

13:00 Söyleşi Toprak Ananın İzinde Gıda Toplulukları Söyleşisi (Urla Kent Tarihi ve Arşivi)

13:30 Workshop Bakır Tenceremden Enginarlı Lezzetler (Cumhuriyet Meydanı)

14:30 Workshop Anadolu'da Enginarın Yolculuğu (Cumhuriyet Meydanı)

15:00 Söyleşi Enginar kitabı (Urla Kent Tarihi ve Arşivi)

15:30 Workshop Enginar'a Tatlı bir Bakış: Enginar Tatlısı (Cumhuriyet Meydanı)

16:00 Söyleşi Ege otları kitabı (Urla Kent Tarihi ve Arşivi)

16:30 Workshop Urla'nın Geneleksel Sakız Enginarlı Pilavı (Cumhuriyet Meydanı)

17:00 Söyleşi Geçmişten Günümüze Pazar-ı Urla ( Urla Kent Tarihi ve Arşivi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.