Per. Mar 28th, 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamaya göre, Türkiye’nin bazı bölgelerinde kuvvetli yağmur ve rüzgar uyarıları yapıldı. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sakarya, Düzce, Osmaniye ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, Rize çevresi ile Artvin’in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli yağışlar görülebilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son dakika uyarısına göre, ülke genelinde parçalı ve bazı bölgelerde çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz (Çorum hariç), Çanakkale’nin iç kesimleri, Balıkesir’in kuzey kesimleri, Ardahan, Kars, Iğdır, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır’ın doğusu, Batman ve Siirt çevrelerinde ara ara yağışlar bekleniyor. Bu yağışlar genellikle yağmurlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü olacak. Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağışlar da görülebilir.

Hava sıcaklıkları ise ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde azalacak ve mevsim normallerinin üzerinde soğuklar yaşanacak. Rüzgar ise kuzey yönünden Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Doğu Anadolu’nun doğusunda ise kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısı doğrultusunda Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kars, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak illeri için sarı kodlu uyarı verildi.

Hava durumu bölgelere göre şu şekilde:

**Marmara Bölgesi:** Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölgenin doğusu ile Çanakkale’nin iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışları olabilir. Sakarya çevresinde ise yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor.

**Ege Bölgesi:** Az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçmesi tahmin ediliyor.

**Akdeniz Bölgesi:** Parçalı bulutlu bir hava beklenirken doğu kesimlerinde yer yer çok bulutlu bir hava tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Akdeniz’de yerel sağanak ve gök gürültülü yağışlar bekleniyor. Özellikle Osmaniye çevresinde kuvvetli yağışlar tahmin ediliyor.

**İç Anadolu:** Parçalı bulutlu bir hava bekleniyor ve kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu olabileceği tahmin ediliyor. Bu bölgelerde yağış beklenmiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşların bu hava koşullarına karşı dikkatli olmalarını ve gerekli tedbirleri almalarını tavsiye ediyor.