Per. Mar 28th, 2024
My Demon 1. Bölüm Özeti: Yanlış Giden Bir Anlaşma

Kore fantastik dizisi ‘My Dream’ , aile işinin işkolik mirasçısının, büyüleyici ama kendini beğenmiş bir iblisle yolları kesiştikten sonra hayatı öngörülemeyen bir dönüşüme uğruyor. Do Do-hee kendini işine adamıştır, başka pek bir şeye değil. Jeong Goo-won, insanlarla karşılıklı yarar sağlayan anlaşmalar yaptığı bilinen eski bir iblistir. Ancak Goo-won’un bir şekilde güçlerini kaybetmesiyle ikilinin kaderleri birbirine bağlanır ve Do-hee, güçlerini geri kazanmanın anahtarı haline gelir. Bu nedenle ikisinin, hayatlarını değiştirecek buluşmalarının neden olduğu sorunlara karşılıklı yarar sağlayan bir çözüm bulmak için birlikte çalışması gerekir.

Dizinin pilot bölümü, her kahramanın karakterlerini ve onların çatışan dinamiklerini kurarken, aynı zamanda gelecekte olay örgüsüne çok fazla sihir katacak olan fantastik ortamı da oluşturuyor. SPOİLER İLERİDE!

Goo-won’un Şeytani Girişimi

Jeong Goo-won, yüzlerce yıldır Dünya’da insanlarla birlikte yürüyen eski bir iblistir. Ona göre cinler, velileri olarak insanları korumuşlar ve onların sorunlarına yardımcı olmuşlardır. Aynı şey kısmen doğrudur, çünkü adam çoğunlukla insanlarla sadece anlaşmalar yapar, onların ruhlarına cehennemi talep ederek zamana bağlı bir yatırım getirisi karşılığında onların isteklerini yerine getirir.

Goo-won, yıllar önce ona sadık kahyası olarak hizmet etmeye devam edecek olan Park Bok-Gyu adında bir balıkçıyla bir anlaşma yaptı. Günümüzde iblis, karargahında adamın yaptığı yüzlerce anlaşmayı simgeleyen saatlerin bulunduğu gizemli Sunwol Vakfı’nda çalışan bir iş adamı olarak yaşamaktadır. Bir gangster patronuna söz verilen güç ve zenginlik anlaşmasını tamamlayan Goo-won, adamın ruhunu alır.

Daha sonra anlaşmanın sona ermesini kutlamak için Goo-won, abartılı, lezzetli bir pastanın tadını çıkarmak için bütün bir restoranı kendisi için ayırır. Ancak uzun zamandır beklediği an, güzel de olsa kibirli bir kadının davetsizce yemeğine katılmasıyla mahvolur.

Do Do-hee’nin Çalkantılı Aile İşi

28 yaşında, arka arkaya iki kez Yılın CEO’su ödülünü kazanan iş kadını Do Do-hee, performansının zirvesindedir. Buna uygun olarak, kadın işiyle evlidir ve romantizm gibi hayatın anlamsızlıklarına ayıracak vakti yoktur . Yine de yaydığı müthiş auraya rağmen kadın, koruyucusu Başkan Ju Cheon-Sook’un isteklerini reddedemez. Do-hee on bir yaşındayken ailesini kaybetti. Böylelikle Başkan Ju onu yanına aldı ve onu işlevsiz ailesinin ayrılmaz bir parçası haline getirdi.

Başkanın ailesi güvenilmez kişilerle dolu. En büyük oğlu Noh Suk-min annesinin gölgesi altında yaşamak zorunda kalırken, Paris fanatiği olan ikinci çocuğu Noh Su-ahn, kocasından uzak olmasına rağmen neşe içinde yaşamaya devam etmektedir. Karşılaştırmalı olarak, yeğeni Ju Seok-hoon şirketin büyümesine önemli katkısı olan tek kişidir. Yine de Başkan hepsini küçümsüyor, çünkü her birinin aile işini devralmak için onun işi bitirmesini beklediğini biliyor.

Bu tür karakterlerin ortasında, onların çocukça iç güç mücadelelerine katılmayı reddeden Do-hee, Ju’nun favorisi olmaya devam ediyor. Bu nedenle Do-hee’nin yaşlı kadının isteklerine uymak ve bir kör randevuyu kabul etmekten başka seçeneği yoktur. Ancak kadının, bu çilenin gününün gereğinden fazla zamanını almasına izin vermeye niyeti yok ve randevusu ne kadar yakışıklı, kibirli olursa olsun, sadece 30 dakika nazik bir şekilde kalmaya niyetli.

Kör Randevu ve Ardından Gelen Kaos

Böylece, yanlış anlaşılmalar nedeniyle Do-hee ve Goo-won birlikte bir kör randevuya çıkar. Do-hee’nin doğum günü olduğundan, Ju’nun toplantıyı kendisi için kayda değer kılmak amacıyla tüm restoranı rezerve ettiğini varsayar. Benzer şekilde, komik anlambilimsel bazı yanlış okumalar nedeniyle Goo-won, kadının başka bir büyülü varlık olduğunu, hatta belki de Tanrı tarafından gönderildiğini varsayar. Bununla birlikte, ikisi de diğeriyle sağ ayak üzerinde duramaz.

Yine de ikili birlikte yemek yer çünkü Do-hee Başkan’a verdiği sözü tutmak ister ve Goo-won ayrılmayı yeterince umursamaz. Ancak birlikte geçirdikleri zaman sona erdiğinde, lideri Goo-won’un ruhunu aldığı çeteye ait adamlar, şeytanla yüzleşmek için restorana gelir. Do-hee moral verici bir konuşma yapmak için tuvalete gitmeyi kabul etse de kurumdan ayrılma konusunda isteksiz olduğunu fark eder. Bu arada ekip, Goo-won’un merakla beklenen pastasını mahveder ve aralarında kavga çıkar.

Sonunda, iblis zahmetsizce adamlardan kurtulduktan sonra Do-hee geri döner ve belki de şaşkınlığını inkar edemeyeceği için adama bir şans daha vermeye karar verir. Yine de Goo-won, ikisi arasında hiçbir sevgi kaybı bırakmadan ondan ancak kaba bir şekilde kurtulur. Do-hee öğleden sonraki hataları Ju ile yaptığı konuşmanın ardından fark etse de Goo-won’a aldırış etmez.

Aslında Ju’nun aile üyelerinin onu iç politikalarında aşağı çekmeye çalıştıkları göz önüne alındığında, Do-hee’nin daha büyük işi vardır. Böyle bir girişimde, isimsiz bir adam kadınla iletişime geçerek ona Mirae Grubunun Başkanı olmasını sağlayacak bilgileri sunar. Yine de Do-hee’nin bu tür meselelerle ilgilenmeye hiç niyeti yok. Bunun yerine, doğum gününün geri kalanını geçirmek için sahile gidiyor.

Do-hee, eve dönüş yolculuğu için özel bir şoförlü araç hizmetini tercih eder, ancak direksiyonun arkasındaki adamın bir sahtekar olduğunu fark eder. Yolun yarısında Do-hee, sürücüyü kılık değiştirmiş halde yakalar ve bu durum, kadının hayatından korkarak karanlık, boş yolda koşmasıyla sonuçlanan bir çatışmaya yol açar. Aynı anda Goo-won, yakalayabileceği başka bir av arar ve Do-hee’nin çaresizliğine doğru çekildiğini hisseder.

Sonuç olarak iblis, doğru zamanda, doğru yere gelir ve bir anlaşma karşılığında Do-hee’yi kurtarmayı teklif eder. Do-hee isteksiz olmasına rağmen Goo-won’un saldırganla çatışmaya girdiği anda olay yerinden kaçmayı kabul eder. Sonunda kadın uçurumun çitinin arkasına saklanıyor. Goo-won yardım istemek ve anlaşmayı imzalamak için ona elini uzatırken saldırgan arabasıyla tekrar peşlerinden gelir. Ancak iblisin sürprizine göre, eli Do-hee’nin eline dokunduğu anda büyüsü başarısızlığa uğrar.

Böylece ikili uçurumdan aşağıya suya düşüyor. Goo-won boğulurken bayılır ama Do-hee yüzeye doğru yüzmeye çalışır. Ancak hayatını tehlikeye atacak olsa bile adamı geride bırakmayı kendinde bulamaz. Onun güdülerinin ardındaki nedenlerin bir kısmı, iblisin “kurtuluş” anlamına gelen benzersiz adından kaynaklanıyor. Bu nedenle elini suyun altında tutar ve bu hareket bir şekilde onun iblis işaretini, yani haç dövmesini Do-hee’nin eline aktarır. Ertesi sabah ikili kıyıya vurduğunda Goo-won, güçlerinin Do-hee’ye bağlı olduğunu fark eder ve hayatı beklenmedik bir sarmala sürüklenir.