Cum. Mar 29th, 2024
Tunç Soyer aday mı? Tunç Soyer kimdir aslen nereli ne mezunu?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 31 Mart yerel seçimleri için CHP’de belediye başkan adaylıkları için müracaatlar devam ederken, İzmir İl Başkanlığına aday adayı olarak başvuruda bulundu. İl Başkanlığına dosyasını teslim eden Soyer, Polonya ziyareti öncesi adaylık başvurusunu gerçekleştirdi. Tunç Soyer aday mı? Tunç Soyer kimdir aslen nereli ne mezunu?

Tunç Soyer aday mı?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP’de bir dönem daha aday olmak istediğini açıklayan Tunç Soyer’in yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe’nin de adaylık başvurusu yapması bekleniyor. Ayrıca, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı ve önceki dönem İzmir Milletvekili Atila Sertel’in de adaylık başvurusu yapan isimlerden biri olduğu bildirildi.

Tunç Soyer kimdir aslen nereli ne mezunu?

Soyer’in Kariyeri

  • Doğum ve Eğitim: 1959 yılında Ankara’da doğan Tunç Soyer, Bornova Anadolu Lisesi mezunudur. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirmiş, ardından İsviçre Webster Kolej’de “Uluslararası İlişkiler” ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nde “Avrupa Birliği” alanlarında yüksek lisans yapmıştır.
  • Mesleki Kariyer: Eğitim sonrasında turizm sektöründe çalışmaya başlamış, Seferihisar’da bir tatil köyü kurarak dokuz yıl yönetmiştir. Gazetecilik, başkan danışmanlığı, Dış İlişkiler Müdürlüğü gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur. Dışişleri Bakanlığı tarafından EXPO 2015 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Genel Sekreteri olarak atanmıştır.
  • Siyasi Kariyer: 2009 yılında CHP’den Seferihisar Belediye Başkanı seçilen Soyer, 2014 Yerel Seçimlerinde tekrar Seferihisar Belediye Başkanlığı’na seçilmiştir. 2019’da CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçilmiştir.
  • Sivil Toplum: Soyer, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Cittaslow Birliği Genel Başkan Yardımcılığı gibi sivil toplum kuruluşlarında da aktif görevler üstlenmiştir.
  • Aile: Tunç Soyer, evli ve iki kız çocuğu babasıdır.