Per. Mar 28th, 2024
Gölbaşı Belediyesi Kış Hazırlıklarını Tamamladı

Gölbaşı Belediyesi, kış aylarında beklenen yağışlar öncesi kapsamlı hazırlıklarını tamamladı. Fen İşleri Müdürlüğü bünyesindeki deneyimli kadro ve geniş ekipmanla, olumsuz hava koşullarına karşı etkin bir mücadele planı uygulanacak.

Ekipman ve Personel Hazırlıkları

Gölbaşı Belediyesi Kış Hazırlıklarını Tamamladı
Gölbaşı Belediyesi Kış Hazırlıklarını Tamamladı
  • İş makinelerine kış aylarına özel ekipmanlar takıldı.
  • Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilen çok sayıda personel, kar temizleme operasyonları için hazır bekletiliyor.
  • 9 kar küreme aracı, 6 kamyon, 1 kar küreme pikap, 1 kar küreme loder, 4 greyder, 2 tır, 3 lowbet, 7 kepçe, 4 elle tuzlama aracı ve ihtiyaç halinde yardımcı destek için 2 tır göreve hazır durumda bulunuyor.

Stoklar ve Malzeme Hazırlıkları

  • Belediyenin stoklarında 5 bin ton tuz ve solüsyon bulunuyor.
  • Bu malzemeler, olası kar ve buzlanma durumlarına karşı hızlı müdahale için hazır tutuluyor.

7/24 Çalışma Sistemi

  • Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, kar ve buzlanma ile mücadele için 7 gün 24 saat 3 vardiya düzeninde hizmet verecek.
  • 3 vardiya ile sürekli sahada olacak ekipler, hava koşullarına anında müdahale edecek.

Başkan Şimşek’ten Açıklama

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, kış mevsiminin başlamasıyla birlikte yapılan hazırlıklar hakkında şu açıklamayı yaptı: “Vatandaşlarımızın güvenli şekilde seyahat edebilmesi, kış mevsiminin keyfini yaşaması için belediye olarak tüm ekiplerimizle hazırız. Her yıl olduğu gibi bu yılda ekiplerimiz 7/24 sahada olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı hava tahmin raporuna göre ekiplerimiz hareket etmek için hazırlıklarını tamamladı. Yağışların başlamasıyla oluşturacağımız kriz masasıyla, vatandaşlarımızdan gelen her türlü talep ve şikayetleri hızlıca çözüme kavuşturacağız. Biz hazırız, her türlü önlemi aldık. Gölbaşı’nda vatandaşlarımız karın cefasını çekmeyecek, sefasını sürecek.”

Başkan Şimşek, önceliğin insan sağlığı olduğunu vurgularken, araç sahibi vatandaşları kış lastiği kullanmaları konusunda da uyardı.