İzmir'de Genç Hayat okurları piknikte bir araya geldi

İzmir'de Genç Hayat okurları piknikte bir araya geldi
İzmir Genç Hayat grubunun düzenlediği doğa yürüyüşü ve piknik etkinliğine birçok genç katıldı.

Kemalpaşa Nazarköy'deki kanyonda gerçekleştirilen yürüyüş sonrası, gençler 'Savaş, Gençlik ve Mücadele' başlıklı söyleşiyle programa devam etti.

Türkiye'nin Dört Bir Yanında Süren Savaşlara Dikkat Çekildi

Genç Hayat adına konuşan Emre Gökmen, gençlerin, iktidarın ekonomik ve siyasal politikalarının etkilerini doğrudan yaşadığını belirtti.

Gökmen, gençlerin demokratik hak ve özgürlüklerine yönelik baskılarla karşı karşıya olduğunu ve Türkiye'deki mevcut ekonomik gidişatın gençlerin yaşam koşullarını zorlaştırdığını söyledi. Genç Hayat grubunun İzmir'de gençlerle bu sorunları birlikte tartışarak çözüm üretmeye çalıştığını ifade etti.

Gökmen, Genç Hayat Kültür Sanat Ödülleri kapsamında üç yıldır belirledikleri temalar etrafında gençlerin kendilerini ifade etmeleri için alanlar açtıklarını belirtti. Bu yılki tema 'Savaş ve Barış' oldu ve ödüller için tartışmaların ocak ayında başladığını söyledi. Gökmen, gerçekleştirilen temanın, bölgede ve Türkiye'nin dört bir yanında süren savaşlara dikkat çekmek için seçildiğini belirtti.

İzmir'de Genç Hayat okurları piknikte bir araya geldi

Savaşın Faturasını Gençler Ödüyor

Süregelen savaş politikalarının gençlere etkisi konusunda Gökmen, İsrail'in Filistin'i işgalini örnek gösterdi. Filistin'deki savaş politikalarının emperyalistler tarafından körüklendiğini ifade eden Gökmen, Türkiye'nin İsrail ile ticari ilişkilerini sürdürmesinin savaşın büyümesine olanak sağladığını belirtti. Savaşın faturasının halka ödetilmeye çalışıldığını ve ülkemizdeki mülteci sorununun da bu savaşların sonucu olduğunu söyledi.

Gökmen, gençliğin bu savaş politikalarından hiçbir çıkarı olmadığını, aksine savaşın ağır faturasının gençlere ve halka yüklendiğini vurguladı. Barışın kendiliğinden gelmediğini, halkların savaşa karşı direnciyle kazanıldığını söyleyen Gökmen, gençlerin 1 Mayıs'ta talepleriyle alanda olması çağrısını yaptı.

Etkinlik bilgi yarışması ve müzik dinletisi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.