İzmir'de sağlık çalışanları sağlık şiddetine karşı ayaklandı

İzmir'de sağlık çalışanları sağlık şiddetine karşı ayaklandı
İzmir Şehir Hastanesi’nde dün yaşanan şiddet girişimi sonrasında İzmir Şehir Hastanesi sağlık çalışanları meslektaşlarına yapılan şiddete tepki olarak greve gittiler. İşte ayrıntılar.

İzmir Şehir Hastanesi'nde dün yaşanan kurumsal şiddet skandalının ardından sağlık çalışanları, meslektaşlarına uygulanan şiddete tepki gösterdi.

sağlık

İzmir'de sağlık çalışanları, İzmir Şehir Hastanesi'ne pompalı tüfekle gelen bir kişinin sağlık çalışanlarını tehdit ederek "katliam" yapacağını söylemesi üzerine dün meslektaşlarına destek vermek için greve çıktı.

Aralarında Hekimsen ve çok sayıda sendikanın da bulunduğu sağlık çalışanları, İzmir Şehir Hastanesi önünde toplanarak şiddetin sona ermesi için sloganlar attı. İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, sağlık çalışanları adına yaptığı açıklamada, "Yıllardır yaptığımız çağrılar artık duyulmuyordu. Yöneticilere adeta görünmez olduk" dedi.

'İDARECİLER TARAFINDAN GÖRÜNMEZ OLDUK'

İzmir Tabipler Birliği Başkanı Süleyman Kaynak, sağlık çalışanları adına bir açıklama yaptı: "Saldırgan sabah saatlerinde pompalı tüfek ve bir yığın kurşunla hastaneye gelerek aile bireylerinin ihbarı üzerine, güvenlik ve kolluk kuvvetlerine haber verildi. Kolluk kuvvetleri müdahale edebildi ancak silah alındıktan sonra serbest bırakılan adam akşam vakitlerinde tekrar gelerek 9. kata çıkarak asistan doktor arkadaşımıza şiddet uyguladı. Asistan Hekim arkadaşlarımız birkaç saat odada bekledi ancak saldırgan etkisiz hale gelene kadar odadan çıkmadılar. Daha bir hafta önce, 17 Nisan'da, sağlık terörü nedeniyle Dr. Ersin Arslan'ı kurban ettik. Yıllardır yaptığımız bu çağrılar artık duyulmuyor" dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ENDİŞESİ DEVAM EDİYOR

Dün bir katliamın yaşanmamasının tesadüf olduğunu vurgulayan Kaynak, şöyle konuştu: "Ancak doktorların ve sağlık çalışanlarının kaygıları devam ediyor. Ülkemizde her sağlık çalışanını tehdit eden sağlık şiddetine kamu görevlileri sadece seyirci kalıyor çünkü sağlıkta şiddet bir olgudur. Son 10 yılda bildirilen 110.000 sağlık hizmeti suiistimali vakasından tepkiyi uzak tutmak için politikacıların kullandığı ve tıkalı sağlık sistemi tarafından kullanılan bir araç kullanılıyor ve bu ülkede her gün en az 80 beyaz kod veriliyor, bunlar asla açığa çıkamıyor, onlar hiçbir bahaneyle asla ifşa edilemez" dedi.

'SAĞLIKTA ŞİDDET VARSA HİZMET YOK'

Sağlık kurumlarında ciddi koruma ve şiddet karşıtı insan gücü, sağlık polisi, güvenlik güçleri, elektronik ve görsel denetim mekanizmalarının kurulması gerektiğini vurgulayan Kaynak, şöyle konuştu:

"Adil bir hukuk sistemi içerisinde, sağlıkta şiddeti önleyecek düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Bir gün daha bekleyemeyeceğiz. Sağlığa yönelik şiddete karşı önlem alınmaz ve sağlık çalışanları cezalandırılmazsa, sağlık hizmetlerinin verilemez ve verilmesi beklenemez. Sağlıkta şiddet varsa hizmet yoktur" açıklamalarında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.