İzmirli çocukların 23 Nisan mesajı yüzleri güldürdü

İzmirli çocukların 23 Nisan mesajı yüzleri güldürdü
İzmir sokakları 23 Nisan coşkusuyla doldu taştı. Çocuklarla ve anne babalarla konuşulurken verilen 23 Nisan mesajları herkesi duygulandırdı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın tüm yurtta coşkuyla kutlandığı görüntüleri peş peşe gelmeye başladı. Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği, dünyanın ilk ve tek Çocuk Bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın İzmir'in tüm ilçelerinde kutlandığı görüldü. İzmir sokaklarında coşkuyla kutlanan 23 Nisan Bayramı'nda hem çocuklar hem de anne babalar birbirinde güzel mesajlar verdiler.

"Daha şimdiden aşılıyoruz"

Henüz 1 yaşına girmemiş çocuğuyla Cumhuriyet Meydanı'na gelen bir sakin, "Kendi bayramlarımızı aşılamaya başlıyoruz" diyerek, çocuğuna çocukluğundan beri yeni nesillere milli bayramları aşıladığını söyledi.

İzmirli çocukların 23 Nisan mesajı yüzleri güldürdü

"Atatürk’e minnettarım"

Cumhuriyet Meydanı'nda halk oyunları sergileyen ve 23 Nisan'ı kutlayan bir çocuk şunları söyledi: “Bize bu bayramı armağan ettiği için Atatürk'e teşekkür ediyorum. Bugün Cumhuriyet Meydanı’nda bir gösteri yaptık, halk oyunları sergiledik ve harika vakit geçirdik. Atatürk'e çok minnettarım"

Bölge sakinlerinden biri, 23 Nisan kutlamasının eskisinden daha sıkıcı olduğunu ancak yine de kızının doğum gününü kutlamak için dışarı çıktığını söylerken “23 Nisan kutlaması maalesef geçmişe göre sıkıcı ama biz bayramı kutlamak için dışarı çıktık. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.

Elinde askeri üniforma ve bayrakla 23 Nisan'ı kutlayan çocuk, "Bugün 23 Nisan Çocuk Bayramı, Ata'ma yürekten teşekkür ediyorum, onlara çok şey borçluyuz. İyi ki Türkiye Cumhuriyeti var" dedi.

23 Nisan'ı kızı ve eşiyle birlikte Kültürpark'ta kutlayan bir vatandaş, "Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip olduğumuz için mutluyum. Türkiye'den Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ilk ve son olarak çok teşekkür ediyoruz. İyi ki Türkiye Cumhuriyeti vardı ve var olacak." şeklinde ifadeler kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.