Ankara-İzmir hızlı tren hattının ne zaman açılacağı belli oldu

Ankara-İzmir hızlı tren hattının ne zaman açılacağı belli oldu
Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, projedeki son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Polatlı-Afyonkarahisar arasında toprak işleri, viyadük, köprü ve tünel çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirten Uraloğlu, 660 metrelik Bayat-1 tünelinin yarısının tamamlandığını ve kazı işinin mayıs ayı içinde bitirilmesinin planlandığını açıkladı.

10 İstasyonu Kapsayan 508 kilometrelik Bir Güzergâha Sahip Olacak

Projenin tamamlama tarihi konusunda da bilgiler veren Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nın bir bölümünün 2026'da tamamının ise 2027'de tamamlanmasının öngörüldüğünü söyledi. Yapılacak hat, Emirdağ, Afyonkarahisar, Uşak, Alaşehir, Salihli, Manisa, Muradiye, Ayvacık, Emiralem ve Menemen'de yer alacak 10 istasyonu kapsayan 508 kilometrelik bir güzergâha sahip olacak.

Ankara-İzmir hızlı tren hattının ne zaman açılacağı belli oldu

Ankara – İzmir Arası 624 KM’ye Düşecek

Hızlı tren projesi tamamlandığında, Ankara-İzmir arasındaki mevcut demiryolu bağlantısının 824 kilometre olan mesafesi 624 kilometreye düşecek. Şu an 14 saat süren seyahat süresi, hızlı trenle 3 saat 30 dakikaya inecek. Ankara-Uşak arasındaki yolculuk süresi 6 saat 50 dakikadan 2 saat 10 dakikaya, Ankara-Manisa arasındaki süre ise 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya düşecek.

Projenin tamamlanması, Ankara ile İzmir arasındaki ulaşım süresini ciddi şekilde kısaltacak ve yolculara büyük kolaylık sağlayacak. Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi hem bölgesel ulaşımı hızlandıracak hem de ekonomik ve ticari bağlantıları güçlendirecek. Projenin 2026 ve 2027'de tamamlanmasıyla, Türkiye'nin önemli şehirleri arasındaki demiryolu ulaşımı yeni bir çağa adım atacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.