İzmir Büyükşehir Belediyesi Kemalpaşa'ya 97 milyonluk tesis yapacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kemalpaşa'ya 97 milyonluk tesis yapacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemalpaşa ilçesi Ulucak İstiklal sahası atık arıtma-geri dönüşüm-depolama tesisin inşaatına hazırlanıyor. İşte 97 milyonluk tesis...

Türkiye'de arıtma tesisi sayısında lider olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, geri dönüşüm alanında önemli bir tesisi bünyesine katmak için düğmeye bastı.

tesis

Kemalpaşa ilçesi sınırları içerisinde planlanan atık arıtma-geri dönüşüm-depolama merkezi, güneşte kurutma yöntemiyle konvansiyonel atıkların (artıma çamuru) (kapasite 17.520 ton/yıl) ve konvansiyonel atıkların (bitki doku atıkları) 97 milyon 545. bin 703 TL ile geri dönüştürülmesini sağlayacak, Orman atıklarının, tüketime uygun olmayan atıkların ve işlemeye uygun olmayan atıkların geri dönüştürülmesi, yıkanması - temizlenmesi - ayrıştırılması için tesis (kapasite 95 ton/yıl) için ÇED süreci başlatılmıştır.

Ulucak İstiklal semtinde, İZSU'nun mevcut Ulucak arıtma tesisinin yanında yer alan 11 bin 13 metrekarelik arsa üzerinde 1/100.000 ölçekli çevre planına göre yapılacak alan "Tarım Alanı" sınırları içerisindedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.