İzmir'de sezonun ilk kiraz hasadı başladı

İzmir'de sezonun ilk kiraz hasadı başladı
İzmir'in verimli topraklarından çıkan ilk kiraz mahsulleri, Kemalpaşa bölgesinden Katar'a gönderilmeye başlandı. Bu lezzetli meyveler, bölgenin tarım ürünleri arasında uluslararası bir yolculuğa çıktı.

Bağyurdu Ovası'nda gerçekleştirilen ilk kiraz hasadı şenliğine, bölgenin idari ve tarım liderleri ile birlikte kiraz üreticileri de iştirak etti. İzmir'in yönetici kadrosu, tarım sektörünün önde gelen isimleri ve yerel çiftçiler, bu özel günü kutlamak için bir araya geldi.

Kemalpaşa'da Kiraz Hasadı Sevinci

Engin Uğur'un kiraz bahçesinde bir tur atan İzmir Valisi Süleyman Elban, bahçe hakkında bilgiler edinerek kiraz toplama deneyimi yaşadı.

Vali Elban, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kemalpaşa'da gerçekleşen sezonun ilk kiraz hasadının bölge için bereketli geçmesini diledi. Ayrıca, Elban ilçede 118.500 dekar alanda yapılan kiraz üretiminin yıllık 112.000 ton civarında olduğunu ve toplanan kirazların yaklaşık %60'lık bir kısmının yurt dışına ihraç edildiğini ifade etti.

Vali Erban açıklamasında, "Biz de bugün hasat yapılırken üreticilerimizle ve bu işle uğraşan ticaret erbabıyla beraber olmak istedik. Hayırlı, bereketli olmasını, bol kazanç getirmesini dilemek için geldik. İnşallah bereketli bir yıl olur." ifadelerini kullandı.

kiraz hasatı

Katar'a Erkenci Kiraz İhracatı

Kemalpaşa Ziraat Odası'nın lideri Bülent Oray, erkenci kiraz çeşitlerinin piyasada giderek daha çabuk alıcı bulduğunu belirtti. Bu durum, sezonun ilk ihracatının Katar'a yapılmasını sağladı.

Kemalpaşa'dan Katar'a Kiraz Yolculuğu ve Üretici Beklentileri

Bülent Oray, pazar çeşitliliğinin artmasıyla kirazların değerinin yükseleceğini vurguladı. "Bugünkü yüklenen tır Katar'a gidiyor. Daha fazla firmanın buraya gelmesini talep ediyoruz. İnşallah hayırlı olur, bir olumsuzlukla karşılaşmayız. Ana ürünlerimiz olan 'Ziraat 900' ve 'Napolyon' kirazlarımızla iklim koşulları müsaade eder, fiyatlar da iyiye giderse üreticimizin yüzünün güldüğü bir yıl olur" dedi.

Vali Süleyman Elban ve eşlik eden heyet, bu görüşmelerin ardından Kiraz Alım Merkezi'ne geçerek oradaki personelle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.