Selçuk Efes Kent Belleği'nde tarım çalıştayı düzenlenecek

Selçuk Efes Kent Belleği'nde tarım çalıştayı düzenlenecek
Selçuk Efes Şehir Arşivi’nde, 25 ve 26 Nisan’da kapsamlı bir tarım semineri gerçekleştirilecektir.

Efes Selçuk Yerel Yönetimi, Dokuz Eylül ile İzmir Kâtip Çelebi Üniversitelerinin katkılarıyla “Anadolu’nun Çevresel Tarih Diyalogları” serisi altında tertip edilen, 1830-1880 yılları arasındaki Osmanlı Anadolu’sunun Tarım Politikaları, Krizler ve Dönüşümler temalı çalıştayda, söz konusu döneme ait tarihsel, toplumsal ve ekonomik dinamikler ele alınarak, tarım politikaları ve karşılaşılan zorluklar detaylı bir şekilde incelenecektir.

EFES SELÇUK TARIM HABERİ

Koç, ODTÜ, Boğaziçi, Dokuz Eylül ve Ege Üniversiteleri başta olmak üzere Türkiye genelindeki pek çok yükseköğretim kurumundan seçkin akademisyenlerin iştirakiyle düzenlenecek olan çalıştayda, farklı tematik alanlarda sunumlar gerçekleştirilecek.

Önceki yıllarda, Başka Bir Siyaset Okulu ve Herakleitos Felsefe Günleri gibi çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmış olan Efes Selçuk, şimdi de tarihi ve tarımsal temaları harmanlayan bir etkinliğe mekan olacak. Bu çalıştay, 25 Nisan Perşembe günü saat 10.00’da yapılacak açılış toplantısıyla başlayacaktır. 

Efes Selçuk Belediyesi, geçen sene gerçekleştirilen Dayanıklı Kent Konferansı’nda kent tarımının sürdürülebilirliği için sivil toplum kuruluşları ve meslek birlikleriyle iş birliği yapmıştı ve bu yıl, 25-26 Nisan tarihlerinde, tarihin ve tarımın kesiştiği noktaları ele alacak 23 akademisyenin katılımıyla bir çalıştay düzenlenecektir.

EFES SELÇUK TARIM

Osmanlı Anadolusu’nda Krizler, Dönüşümler ve Tarım Politikaları 1830-1880 temalı çalıştay hakkında daha fazla bilgiyi Efes Selçuk Belediyesi’nin sosyal medya kanallarından edinebilirsiniz.

Çalıştay, tüm halkın katılımına açık olarak Selçuk Efes Kent Belleği’nde gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.