TCG Nusret Müze Gemisi, Konak Pier'e demirlendi

TCG Nusret Müze Gemisi, Konak Pier'e demirlendi
2011 Çanakkale deniz savaşının önemli unsurlarından biri olan Nusret Mayısın Gemisi'nin anılarını yaşatmak amacıyla tasarlanmış olan TCG Nusret Müze Gemisi'nin Konak Pier’e demirlendiği bildirildi. Büyük ilgi gören gemi, muhteşem bir açılışla ziyaretçilerini karşılamaya başladı.

Çanakkale deniz savaşının önemli bir parçası olan Nusret Mayısın Gemisi'nin savaş anılarını yaşatabilmek adına 2011'de aslına uygun tasarlanarak TCG Nusret Müze Gemisi adıyla ziyaretlere açılıyor. İzmir'de ziyarete açılan gemiyi ziyaret edenlere geminin tarihçesi ve yapım süreci hakkında bilgiler veriliyor.

TCG Nusret Müze Gemisi, Konak Pier'e demirlendi

Konak Pier’e demirleneb ve Güney Deniz Saha Komutanlığı Bandosu'nun verdiği bir konserle ziyarete açılan TCG Nusret Müze Gemisi, çocuklar ve turistler büyük ilgi gösterdiler.

Ailesiyle birlikte müze gemisini ziyaret eden Defne Avcı, müzeyi çok beğendiğini belirterek, şunları söyledi: “İçinde daha önce hiç görmediğim farklı şeyler ve yazılar var. Gerçekten hoşuma gitti" dedi.

TCG Nusret Müze Gemisi, Konak Pier'e demirlendi

8. sınıf öğrencisi Atakan Demirel, müze gemisini ok güzel bulduğunu, teknelerin yerleştirildiği alanların yanı sıra askerlerin uyuduğu yerleri de gördüğünü söyledi. Demirel ayrıca gemilere ilgi duyduğunu ve pilotluk yapmayı çok istediğini kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.